Баскеташи Србије: Бронза је успех, жал за финалом

БЕОГРАД: Медаља као медаља је изузетан успех, остаје жал за финалом, рекао је селектор мушке баскет репрезенатције Србије Горан Војкић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Баскеташи Србије, освајачи бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију, данас су допутовали у Београд.

"Мислим да смо заслужили да играмо финале. Једна утакмица лоше одиграна нас је делила од тога", рекао је Војкић на конференцији за медије по доласку у Београд.

Дејан Мајстовић каже да је бронза успех.

"Отишли смо за жељом да узмемо злато. Изгубили смо на начин на који никад нисам одиграли. Ни у једном сегемнту нисмо били бољи од њих. И даље не знам како смо тако лоше одиграли. Смогли смо снаге да узмемо медаљу, бронзана медаља је на крају крајева велики успех", рекао је Мајсторовић.

Михајло Васић захвалио се на подршци коју су имали од јавности.

"Турнир смо одиграли добро, 90 посто све је ишло добро до полуфинала. Мислим да смо показали карактер у борби за треће место", рекао је Васић.

Без обзира што је тим ишао на злато, Александар Ратков је задовољан учињеним на ОИ.

"Задовољан сам бронзаном медаљом. Направили смо велику ствар. Финале које смо желели, нисмо играли, квари целокупну слику. На нама је да одемо корак или два даље на Играма у Паризу. Хвала на подршци, надам се да смо све обрадовали, да смо нове шампионе подстакли да изађу на терен и да за коју годину замене нас на овом месту", рекао је Ратков.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести