БЕСТИДНИ НАПАДИ НА ЈОКИЋА, АЛИ БРОЈКЕ НЕ ЛАЖУ Сада ће морати да се "покрију ушима"; А ево ко је заштићен као "бели медвед"

Већ одавно није тајна да најбољи кошаркаш на планети Никола Јокић најмање поштован МВП у историји НБА лиге и да има скандалозан третман код америчких судија.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Eric Gay/AP Photo/David Zalubowski/

Противници не бирају средства да га зауставе. Гребу га, штипају, мучки ударају, а судије углавном окрећу главу и све то толеришу.

Када се догоди, у изузетно ретким случајевима, да судије одлуче да раде свој посао и санкционишу оштру игру на Јокићу - истог момента подигне се општа побуна "преко баре". На арбитре се дигне "кука и мотика", поведе се жестока кампања против Србина на друштвеним мрежама и сви брује о томе како је заштићен од стране судија.

Човек који је убедљиво најдоминантнији играч у лиги и апсолутни фаворит за титулу буде представљен као фолирант и миљеник судија.

Засметало им 18 бацања

Први је загрмео тренер Голден Стејта и селектор америчке репрезентације Стив Кер, који је након утакмице која је одиграна крајем децембра био бесан због критеријума који је штитио Јокића. Никола је на том мечу чак 12 пута фаулиран и остварио је тада лични рекорд по броју изведених и убачених бацања - 18/18.

Занимљиво, то им је засметало, а нису имали замерке што је у том моменту нови љубимац Американаца Џоел Ембид имао 11,6 покушаја са линије пенала у просеку и што је добијао фаул кад год га неко попреко погледа. То им није сметало, сметао им је Јокић.

Шамар истине

Бројке не лажу и на крају регуларног дела сезоне истина је коначно испливала на видело и бројни лицемери који су тврдили да је Јокић омиљен код судија сада ће морати да се "покрију ушима" Број слободних бацања које је Јокић извео ове сезоне јасно показује амерички арбитри не третирају Србина онако како би требало.

На 79 утакмица које је одиграо ове сезоне Никола је извео је 438 слободних бацања, што значи да је просечно изводио свега 5,5 пенала по мечу. Човек који представља највећу претњу за противничке одбране, које не бирају средства да га зауставе, налази се на 15. позицији у лиги.

Занимљиво, испред њега је центар Филаделфије и актуелни МВП лиге Џоел Ембид који је одиграо 40 утакмица мање ове сезоне од Јокића. Иако је већ дуже време ван строја и играо је на готово дупло мање утакмица од Никола, репрезентативац Америке извео је више слободних бацања од српског центра - укупно 452. Ако је Јокић омиљен код судија, шта је онда Ембид? Бели медвед?! Просто је немогуће да обојица имају исти третман код судија, а да је разлика у бројкама оволика.

Без обзира на многобројне покушаје да га саплету и омаловаже његов успех, Јокић је први фаворит за МВП титулу. Упркос свему и свима!

Курир спорт/Ј.М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести