БЕЗ ПРОБЛЕМА У ЗАДРУ Црвена звезда одбраном и тројкама сломила ривала

Црвена звезда савладала је Задар у гостима са 81:74, када је у питању регионална АБА лига и седмо коло.
KK Zadar (Zvonko Kucelin)
Фото: KK Zadar (Zvonko Kucelin)

Jасно је било да ће драматичан пораз од Барцелоне у Блауграни оставити одређене последице на српски тим, који је у овај дуел ушао нешто спорије. После три и по минута игре, поенима Марка Рамљака, Задар је повео 11:7 и наговестио да ће пружити велики отпор.  Црвена звезда узвратила је двоструко – везала је девет поена и успоставила равнотежу, али је првих 10 минута завршено са пола коша предности у корист домаћина.

И у наставку се играло кош за кош и у налетима. Када се чинило да би гости могли да преузму контролу, Петар Вујачић је, уз помоћ Луке Божића, постигао пет поена заредом и вратио равнотежу. Поново су црвено-бели покушали да створе озбијлнију залиху, поново били на добром путу ка томе, да би Задар на исти начин поравнао пред одлазак на велики одмор. Предност од два поена Београђанима донео је Џоел Боломбој полагањем.

Рокас Гиедраитис и Дејан Давидовац трасирали су пут Црвеној звезди у тећем кварталу до плус седам. Казнио је потом тим Јоаниса Сферопулоса изгубљену лопту Задра и поготком са дистанце преко Гиедраитиса први пут повео плус 10. Како је време пролазило, гости су били све сигурнији и у завршници овог дела игре дошли до плус 17.

У ритам је у четвртој четвртини ушао и Јаго дос Сантос и новом тројком учврстио предност Сфeропоулосовг тима. Полако, али сигурно, Црвена звезда корачала је ка тријумфу у регионалном шампионату. Бразилски плејмејкер наставио је да буде неумољив са дистанце и није оставио ни промил шансе домаћима да се врате у игру, тако да је српска екипа без већих трзавица привела меч крају.

В. М. П.

Задар – Црвена звезда 74:81 (24:23, 19:22, 11:25, 20:11)

ЗАДАР: Дворана “Крешимир Ћосић”, гледалаца: 4.000, судије: Пукл, Мајкић, Стапић.

ЗАДАР: Кларица 3, Вујачић 7, Жганец 7, Мазалин 5, Његован, Лакић 12, Мекић 2, Јамбровић, Дрежњак 12, Грбић, Божић 18, Рамљак 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић 3, Теодосић 6, Давидовац 7, Митровић 8, Нејпир 5, Tоби 8, Боломбој 7, Илић, Недовић 6, Гиедраитис 19, Кузмић, Дос Сантос 12.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести