БОДИРОГА ДЕТАЉНО О "ВЕЧИТИМА", ЛИЦЕНЦАМА, Ф4 У БЕОГРАДУ и Дубаију у Евролиги

Председник Евролиге Дејан Бодирога поново је говорио о актуелностима у најјачем европском такмичењу, овог пута доста детаљније после низа састанака током фајнал-фора у Берлину.
bodiroga, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је за "Спортклуб", најпре, причао о томе има ли Београд шанси да поново добије домаћинство завршног турнира.

"Београд је био сјајан домаћин када је организовао Ф4. Мислим да ће Београд ускоро бити дестинација. Када? То не можемо сада да кажемо. Имамо велики број интересената за организацију. Крајем јуна или почетком јула ћемо донети одлуку о организацији следећег Ф4", рекао је Бодирога.

Потом је још једном причао о визији Евролиге и евентуалном проширењу тог такмичења.

"Оно што смо већ споменули, мислим да смо то рекли у петак, што се тиче следеће сезоне. После тога, мислим да ћемо донети одлуку док се определимо за стратегију и визију Евролиге у наредних пар сезона. Неке ствари су на снази, неки уговори које смо затекли и преузели, али знамо у ком правцу желимо да идемо. Када то буде завршено, моћи ћемо да размишљамо о лиценцама на средњи или дужи период.

Имамо сјајан продукт. Велико је интересовање клубова који желе да играју Евролигу у будућности. Нових маркета, а то видимо и на овом фајнал-фору, других страна који су дошли да би били присутни. У неком тренутку нас очекује проширење, али то је повезано са овим стварима о којима сам говорио, када будемо знали у ком правцу желимо да идемо".

"А" лиценце клубова акционара истичу за две године. Хоће ли се продужавати?

"Жеља је да буду на 10 или више година. На нашем последњем састанку су сви исказали јасан став, акционари желе да наставе са обнављањем нових. Оно што је важно у овом моменту, јесте јединство које показује Евролига, после турбулентног периода кроз који је пролазила. То је важна ствар и снага коју има Евролига".

Дубаи у Евролиги и Ф4 у Абу Дабију?

"Они су показали велико интересовање и за нас је та регија интересантна у будућности. Интересантна је и за друге спортове, као што су фудбал и голф, који су већ тамо. Али, Евролига има свој тајминг и неће журити са одлукама, да би она имала прави утицај. Ту ће бити тајминг важан за тај регион.

Суђење?

"Имамо сјајну сезону иза себе, регуларну сезону, плеј-оф и плеј-ин, који је донео додатан квалитет и компетитивност. Надам се да ће бити сјајно финале и добра завршница ове сезоне. Што се тиче суђења, од ове године имамо доброг директора који је оформио нови тим. Мислим да су евролигине суђење једне од најбољих у свету, сматрам да може још боље, али можемо да будемо задовољни".

Утакмица за треће место?

"Мислим да овај формат задовољава све љубитеље кошарке. Треба гледати ширу слику. Навијачима се свиђа, сви то препознају. Што се тиче будућности, мислим да фајнал-фор као формат остаје", подвукао је Дејан Бодирога.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести