Бостон се пласирао у плеј-оф

БОСТОН: Кошаркаши Бостона савладали су Вашингтон 118:110 на старту плеј-ин турнира и тако изборили пласман у плеј-оф где ће играти против Бруклина.
kosarka
Фото: freeimages.com

Најзаслужнији за тријумф Селтикса био је Џејсон Тејтум који је од укупно 50 поена, 32 постигао у другом полувремену. Сјајну подршку пружио му је Кемба Вокер који је постигао 29 поена.

У редовима Визардса Бредли Бил је био најефикаснији са 22 поена, Расел Вестбрук је убацио 20, уз 14 скокова, а велики проблем у овом мечу за тим Вашингтона био је шут за три поена. Погодили су само три тројке из 21 покушаја.

Прилику за поправни, односно да се као осмоспласирани тим пласирају у плеј-оф, Визардси ће имати у дуелу са Индијаном, која је у другом мечу плеј-ин турнира Источне конференције убедљиво савладала Шарлот 144:117.

Маестралну партију у редовима Пејсерса пружио је Домантас Сабонис коме је недостајало једна асистенција за трипл-дабл. Сјајни литвански кошаркаш имао је учинак - 14 поена, 21 скок и девет асистенција.

Чак осморица играча Индијане имала су двоцифрем кошгетерски учинак, а најбољи стрелац је био Брисет са 23 поена.

Бриџес је Код Хорнетса био најбољи са 23 поена, који су овим поразом завршили сезону.

Дуел између Вашингтона и Индијане на програму је у ноћи између четвртка и петка, а победник ће у плеј-офу играти против Филаделфије.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести