Брукс: На крају смо се извукле, биле смо стегнуте

БЕОГРАД: Капитенка Србије Јелена Брукс изјавила је да је тим против Канаде показао да је јак и да у Токио није дошао да прођемо кроз Олимпијске игре.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Кошаркашице Србије на старту ОИ победиле су данас Канаду 72:68 после велике борбе, иако су у већем делу меча имале предност.

"На крају смо се извукле. На сваком такмичењу наша прва утакмица је пола-пола. Нисмо опуштене да играмо нашу игру, стегнуте смо и направимо много више грешака него што треба. Циљ нам је био да немамо много изгубљених лопти, ми смо имали огроман број. То је држало Канаду у животу, на крају смо показали да смо јаки и да смо да нисмо дошли да прођемо кроз ОИ, већ да се боримо до самог краја" рекла је Брукс српским новинарима у Токију.

Брукс каже да је очекивала оваква меч против Канађанки.

"Знали смо ко је Канада, шта су нам радили у Рију, видео се недостатак пријатељских утакмица после Европског првенства од сада. Овде су нам све пријатељске утакмице отказане, могли смо само између себе да играмо, а то није исто. Али успеле смо да заједнички победимо ову утакмицу и да можемо да се припремимо за даље", рекла је Брукс.

Кошаркашица Ана Дабовић каже да јој је драго што се није поновио сценарио из Рија када су кошаркашице од истог ривала изгубиле, иако су водиле 18 разлике.

"Био је циљ да немамо много изгубљених лопти, али то нисмо испоштовале. Много је тешко играти против Канаде, драго ми је да смо их победили. Одреаговале смо добро у другом полувремену, смањиле број изгубљених. Знамо да су незгодна екипа, да се боре, да не одустају. На крају је најважнија победа", рекала је Дабовић, која је додала да су енергија и атмосфера у тиму биле кључне у овом мечу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести