Чађо: Да покажемо борбеност и победимо Хрватску

ЗАБОК: Кошаркашице Србије данас од 18 сати играју први меч квалификација за Европско првенство 2023. године против Хрватске на гостовању у Забоку, а репрезентативка Саша Чађо каже да ће то бити утакмица са доста енергије и да борбеност неће изостати.
s
Фото: Youtube Printscreen

Тим Марине Маљковић у поход на одбрану европског злата креће у измењеном и подмлађеном саставу, али са мотивом да се нова етапа започне добром игром и победом.

"Интензитет тренинга се ништа није променио, мислим и да јаче тренирамо јер је доста младих. Добра је енергија, фокус такође, лепо смо искористили ово окупљање. Оно што не сме да изостане је велика борбеност на мечу против Хрватске, да покажемо шта смо радили и наравно да покушамо да победимо", рекла је Таnjугу пред одлазак кошаркашица Србије Саша Чађо.

Србија је у специфичној квалификационој групи Е, где су само три екипе, а Хрватска је већ одиграла први меч против Бугарске и остварила тријумф од 84:73.

"Увек су неке измене, да ли у такмичењу или групи, али ми смо годинама научили да се прилагођавамо свему. Тако је као је, три екипе су у нашој групи, идемо да искористимо сваку утакмицу колико можемо и да се спремамо за даље. Сваки противник те нешто научи. Биће изазов, јер је и Хвратска доста млада екипа, а ми смо подмлађен тим. Биће утакмица са доста енергије. То је само један од изазова који нас чекају", истиче Чађо.

Актуелне шампионке Европе у нови квалифиакциони циклус крећу без шест играчица које су прошлог лета биле у тиму на ЕП и Олимпијским играма, а ово је и прво окупљање без дугогодишњих репрезентативки Јелене Брукс и Соње Васић, које су се опростиле од националног дреса.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести