Четвртфинале Евролиге: Реал демолиран у Атини, ЦСКА бољи од Химкија

Кошаркаши Панатинаикоса убедљиво су тријумфовали над Реал Мадридом на старту четвртфиналне серије Евролиге са 95:67, док је ЦСКА савладао Химки са 98:95.
panathinaikos-superfoods-athens-celebrates-eb17
Фото: Slavlje igrača Panatinaikosa, foto: euroleague.net

Панатинаикос је физички и организационо "прегазио" Реал и већ од старта је био потпуни шок што је тим који има изврсне шутере попут Керола или вансеријске таленте попут Луке Дончића успео да прими 20 поена на старту меча и не постигне ниједан.

Ник Калатис је предњачио са 16 асистенција у својој екипи, Мајк Џејмс је добро погађао, а на другој страни индиспонирани играчи Реала нису погађали ни зицере. 
Џејмс је на крају био и најефикаснији са 24 поена, а Калатис је осим двоцифреног броја асистенција имао и 11 кошева. На другој страни су једино Дончић и Рендолф пребацили девет поена. Словенац је имао десет, а Рендолф 11. 
Наредну утакмицу две екипе играју у Атини за два дана.

ЦСКА је победио захваљујући томе што се у другом полувремену боље снашао у тврђој кошарци и углавом имао одговор за добре потезе Химкија. Серхио Родригес, шпански плејмејкер је предводио "Армејце" до победе са 22 поена и пет асистенција. Отело Хантер је са 18 кошева и осам скокова изврсно надоместио изостанак Кајла Хајнса. Током меча се на клупу преселио и Нандо Де Коло због повреде, што је био додатни ударац за ЦСКА. У Химкију је најефикаснији био Алексеј Швед са 22 поена, а поен мање је убацио Егор Вјалцев. Швед је за 31 минут на паркету имао и шест асистенција. Српски кошаркаш Стефан Марковић је убацио шест поена и имао пет додавања за кош. 
Две екипе наредни меч играју за два дана.

Сутра су на програму дуели Олимпијакоса и Жалгириса, односно Фенербахчеа и Басконије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести