Шакота нови тренер кошаркаша Црвене звезде

БЕОГРАД: Искусни српски стручњак Драган Шакота нови је тренер кошаркаша Црвене звезде, саопштио је први човек клуба Небојша Човић.
sakota covic
Фото: Tanjug (Ž. Vučković)

Шакота се враћа у клуб на чијој клупи је седео од 2005. до 2007. године и мења Андрију Гавриловића, који је водио екипу после одласка Милана Томића.

Шакота је у каријери водио бројне клубове, између осталог ИМТ, Задар, Цибону, ПАОК, Аполон Патрас, Ираклис, Перистер, Трабзон, Анталијаспор и АЕК, а био је и селектор репрезентације Србије и Црне Горе.

Звезда је изазов који сам чекао

Нови тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да је долазак у редове српског шампиона и учесника Евролиге изазов који је чекао.

Звезда је српски представник у Евролиги и са те стране, као једна институција, тренеру је врло лако да дође у такву средину. Од тренутка када смо ступили у контакт није било дилема. Циљеви су велики изазови, послужио бих се овим речима, што више победа у Евролиги, али без оптерећења резултатом. Имам искуства од раније, неће ми бити проблем да се адаптирам. Ја сам у последње време као спортски директор АЕК-а практично чекао један овакав позив и изазов у Евролиги, рекао је Шакота на ванредној конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је потписао уговор на једну плус једну сезону, а неће мењати стручни штаб.

Организација клуба је на високом нивоу, слободно могу да кажем да је организација на нивоу највећих клубова, истакао је искусни стручњак.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести