Човић: Звезда жели да игра завршницу Евролиге

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда потпуно је опредељен да одигра завршницу Евролиге, из тог разлога екипа је већ започела са тренинзима и нема потребе за било каквим "подметањем клипова", каже први човек клуба Небојша Човић.
n
Фото: Youtube Printscreen

"Желим јасно да кажем да Звезда жели да одиграмо завршницу Евролиге, ми смо почаствовани што смо са 18 најбољих клубова у Европи и очекујемо да тако буде и следеће године", рекао је Човић Танјугу.

На тај начин Човић недвосмислено одбацује инсинуације појединих шпанских медија о томе како се црвено-белима не наставља сезона, јер би на тај начин остали у Евролиги.

"Истовремено, залажемо се да наш регион, простор некадашње Југославије, добије још једног представника у елитном такмичењу, имајући у виду традицију кошарке на овим просторма и колико је добрих клубова и освајача европске титуле било, па и колико је добрих играча изнедрено", додаје он.

Први човек црвено-белих истиче да нема потребе, како наводи, да се подмеће клипови и мути вода.

"Ми са Евролигом имамо изванредне и партнерске односе, али нама је изузетно важно да истина буде веома јасна и чиста, зато смо и започели са тренинзима, видећемо и са аспеката здравља, транспорта и још других фактора како ће се комплетирати тим".

Човић подсећа да је Звезда од проглашења пандемије имала врло јасан став.

"Ми смо престали да коментаришемо спорт и кошарку, имајући у виду шта се заправо догађало и са каквим смо се проблемом сусрели и као држава и као народ, а богами и читав свет. Наравно, поштујући у потпуности све државне мере, и пре ванредног стања и у току ванредног стања и сад после".

"Ми смо од првог дана рекли да сва такмичења треба, уколико је то могуће, да се заврше на терену, јасан је Човић.

Човић је поновио и став клуба да домаћу Суперлигу не би требало играти.

"Мислим да нема ниједан једини разлог зашто бисмо играли на силу и зашто бисмо играли лигу да бисмо је имали. Ово су ванредне околности, светски проблем, глобална је пандемија, а притом се велики број наших клубова и "распустио". Не треба правити додатне тошкове и по сваку цену срљати са такмичењима".

Такође, још једном је нагласио да има одређену забринутост када је почетак наредне сезоне у питању.

"Ја сам то и рекао на последњој скупштини АБА лиге, али на овим просторима све што кажете и знате више од других, то вам се не опрашта. Добро, дуго смо били сви заједно", закључио је Човић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести