Црвендакић: Спремне смо за ЕП, доказаћемо то на терену

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Александра Црвендакић изјавила је да екипа спремно дочекује почетак Европског првенства и да ће то доказати на терену.
Crvendakić Aleksandra/Tanjug/Jutjub
Фото: Танјуг/Јутјуб/Црвендакић Александра

Шампионат, који заједно организују Србија и Летонија, почиње 27. јуна, а изабранице Марине Маљковић отварају турнир у четвртак против Белорусије у Зрењанину, а потом следе дуели са Русијом и Белгијом.

"На ЕП, за које сматрам да је најјаче такмичење, заиста нема слабих екипа, али нема ни најјацих. Свака екипа је јака, има своје одређене квалитете, ако што их и ми имамо. У сваку утакмицу треба да уђемо максмимално концентрисане, јер са таквим екипа нема места за кикс и пропусте. Спремне смо, а то треба доказати и на терену, што сматрам да ћемо и да урадимо", рекла је Црвендакић Танјугу.

Српске кошаркашице финалне припреме одрадиле су у Вршцу, а претходно су форму провериле на турниру у Рену, где су играле против Турске, Француске и Русије.

"Турнир у Француској је био наша главна провера, јер био јак турнир. Виделе смо колико потенцијала имамо и увиделе смо наше грешке које смо у Вршцу да исправилр. Радиле смо достса на детаљима. Доста спремне идемо на ЕП. Што се тиче очекивање, идемо корак по корак. Никада нисмо претерано гледале далеко у будућности, већ смо увек ишле корак по корак и сматрам да ћемо бити најборбеније и да ћемо дати све од себе, па нека бољи победи", истакла је кошаркашица мађарског Шопрона.

На турниру у Рену Србија је победила Француску и Турску, али је изгубила од Русије, која ће јој поред Белгије и Белорусије, бити ривал у групи Д на ЕП.

Кошаркашице Србије на ЕП играће у новим плавим дресовима, а претходнио црвени дрес остао је у лепо сећању изабраницама селекторке Маљковић, које су у њему оставриле највеће успехе - злато на ЕП 2015. и бронза на Олимпијским играма 2016. године.

"Нема неког сујеверја, неки успеси нису долази због боје дреса већ због труда и рада. Било које боје да је, дрес Србије је нешто најлепше и за шта је част играти", истакла је Црвендакић.

Српски тим групну фазу играће пред домаћим навијачима у Зрењанину у "Кристалној дворани".

"Од првог дана када смо сазнале да ћемо да играмо пред нашом публиком, биле смо узбуђење и срећне. Играмо пред својом публиком, пре свега пред својим пријатељима и породицима. То може само бити плус. Наши људи воле кошарку, не сумњам да ће дворана бити испуњена", закључила је Црвендакић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести