ЧУВА ПРВО МЕСТО Воша разбила Тамиш

Доминација од почетка до краја.
с
Фото: Филип Бакић

Победу над Златибором у дербију кошаркаши Војводине крунисали убедљивом партијом против Тамиша у 21. колу Кошаркашке лиге Србије.

Прошли пут када су ова два тима одмерила снаге, Панчевци су искористили слабији приступ ривала и на крају направили изненађење. Све то Новосађаи су добро запамтили, због чега је било јасно да од самог старта морају да покажу супарнику да су решени да питање победника реше што пре. Управо у том правцу је и сусрет текао, а Тамиш је из минута у минут деловао као екипа у све подређенијем положају.

Да је повратак капитена Марка Љубичића на паркет и те како значио, говоре и његове две тројке у уводним минутима. Уз једнако прецизног Уроша Бањца, инициран је велики налет. У шутерској рапсодији Војводине, гостујући тим је патио све више и више и већ после седам минута заостајао 15 разлике. После дуго времена и Џеред Канингем је ухватио шутерски ритам, чиме је допринео да тим Милоша Исаков-Ковачевића води и са плус 21 у другој четвртини.

У наставку је Воша само појачала темпо. Уз стандардног Тајрела Џонсона и Канингема, Лука Ашћерић је имао врло добру секвенцу, тако да је убрзо разлика отишла и на плус 30. До краја, логично, није било већих проблема, тако да је новосадски састав на доминантан начин сачувао лидерску позицију и најавио Куп Радивоја Кораћа.

У четвртфиналу турнира у Нишу, Војводина ће играти против Меге. Тај дуел на програму је у четвртак од 17 часова.

В. М. Петровић

Војводина – Тамиш 100:65 (32:14, 17:16, 27:16, 24:19)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Јевтовић, Ракић, Марчетић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 19, Бањац 12, Недељков 5, Љубичић 9, Ракићевић 11, Заграђанин 7, Бумбић, Савић 2, Николић 2, Ашћерић 10, Џонсон 17 (10ск), Вучетић 6.

ТАМИШ: Ендрјуз, Ћурчић 2, Крстић 5, Михаиловић 4, Терзић, Ракочевић 5, Чупковић 11, Којадиновић 8, Пајић 14, Трејси 14, Грковић, Станојевић 2.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести