Дабовић: Желимо најбољи могући резултат на ЕП

БЕОГРАД: Желимо најбољи могући резултат на Европском првенству и мислим да ћемо га постићи у зависности од тога колико будемо спремне, изјавила кошаркашица Србије Ана Дабовић.
ana dabovic, fiba
Фото: Ана Дабовић, фото: ФИБА

Женска кошаркашка репрезентација Србије одрађује финалну фазу припрема пред предстојећи Евробаскет, који је на програму од 17. до 27. јуна у Француској и Шпанији.

"Припреме су као и увек прилично тешке, али знали смо да нас очекује дуго и тешко лето. Сада гледамо дан по дан, да будемо што здравије и да што спремније одемо на Европско првенство, а после и на Олимпијске игре", рекала је Дабовић Тањугу.

Неке кошаркашице су припреме почеле 15. априла, док се играчица француског Монпељеа репрезентацији придружила 17. маја, након завршетка првенства.

На стручном штабу је да нас припеми најбоље могуће, јер се знало када ће која доћи и сигурно да им је тешко јер су неке девојке дошле месец дана раније на припреме од мене. Сви су некој другачијој форми и то се види и по треннзима и начину играња.Тренутно мало мучим муку са повредама, што је нормално јер сам директно из сезоне дошла на припреме. Играла сам финале, два дана касније сам дошла на Златибор. Имамо круг људи који је годинама заједно, који знају како да нас спреме. Свака сезона и свако лето је било специфично за нас, ово је можда најспецифичније. Ја се увек надам и верујем у успех, каже Дабовић.

Србија це на Евробаскету играти у групи са Италијом, Црном Гором и Грчком и браниће бронзану медаљу, освојену 2019. године у Београду.

Ово је наше пето ЕП за редом и то је огроман успех за оваку малу земљу. Ми највише очекујемо од нас, али трудимо се да идемо корак по корак. Сада смо концетрисане на групу. Не знамо шта следи, све зависи који ћемо бити. Желимо најбољи могући резултат и мислим да ћемо најбољи могући резултат и постићи у зависности од тога колико смо спремне, каже Дабовићева.

Соња Васић потврдила је да ће ЕП и Олимпијске игра у Токију бити њена последња репрезентативна акција, крај репрезентативне каријере после овог лета најављује и капитенка Јелена Брукс, а Дабовић каже да би волела да се на прави начин опросте од националног дреса.

Не размишљам о престанку играња за репрезентацију, док год играм кошарку, бар ми је сада такав став. Не размишљам о томе, па не желим ни да причам. С обзиром да је њима последње лето, волела бих да заврше на најбољи могући начин. Ем су заслужиле, ем је ова група од првог дана заједно и знамо шта смо постигле. Волела бих да на најлепши могући начин, са задовољством и поносно заврше и ово лето, закључила је Дабовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести