Дангубић: Радо сам се одазвао, ту сам да помогнем

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Немања Дангубић рекао је да ће покушати да помогне националном тиму пред старт квалификација за Светско првенство 2023. године.
d
Фото: Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Дангубић је један од шеторице играча Партизана који су нашли на списку селектора Србије Светислава Пешића за мечеве против Летоније и Белгије у новембарском прозору.

Радо сам се одазвао и ту сам да помогнем. Максимално сам фокусирам да одрадим свој део посла. Надам се да ћемо бити успешни у овом прозору, рекао је Дангубић Танјугу.

Искористили смо прве тренутке састанка да се упознамо са селектором и његовим новима принципима што тице одбране и напада. Прва два тренинга су послужила да се тактички упознамо са тренеровим захтевима. Сви смо концентрисани, знамо да имао веома мало времена да усвојимо нове детаље. Мислим да за сада радимо добар посао, рекао је Дангубић.

Крилни кошаркаш се нада да ће тим одиграти добро упркос томе што је било мало времена за припрему за први дуел против Летоније сутра од 20 сати у хали "Александар Николић".

Из тог разлога тренер и захтева од нас да будемо фокусирани нон-стоп и вам терена, што се тиче састанака, да будемо пажљиви, да похватамо све детаље како бисмо били спремни да одиграмао добар меч, каже Дангубић, који је осврнуо и на игру сутрашњег ривала.

Они играју веома брзу кошарку и наша одбрана у транзицији биће један од кључних фактора у мечу. Опште је познато да су добри шутери, морамо бити концентрисани на нашу одбрану и да кроз њу дођемо до самопоуздања и да добру одбрану претворимо у добар напад, закључио је Дангубић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести