ДАВИДОВАЦ ПУН САМОПУЗДАЊА, ЛАЗИЋ СЕ УЗДА У НАВИЈАЧЕ: Циљеви Црвене звезде су увек највиши

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац изјавио је данас у Београду да су циљеви "црвено-белих" увек највиши и додао да је срећан што се вратио у редове шампиона Србије. 
Dejan Davidovac/Evroliga
Фото: Евролига/Дејан Давидовац

Давидовац се у летњем прелазном року вратио у редове "црвено-белих" из московског ЦСКА.

"Са Звездом сам одрадио тек неколико тренинга, нисмо се још сви окупили. Сви знају да су циљеви Звезде увек највиши, али ја не бих дизао неки бих 'хајп'. Још смо неуиграни. Још нисмо одрадили ниједан тренинг заједно. Сигурно ће бити потребан један период да се прилагодимо једни на друге, да се уиграмо, тако да не желим да причам о неким резултатима на почетку сезоне", рекао је Давидовац на медија дану Евролиге у Београду.

Он се после две сезоне вратио у Црвену звезду.

"Добра је хемија у екипи, прошли уторак сам се прикључио припремана, кратак сам период са тимом. Неке играче познајем из претходног периода кадам сам играо за Звезду, неке знам из репрезентације, али је очигледно да има доста нових играча, које тек треба да упознам, али одају ми добар утисак. Надам се да ће тако да буде и у будућности", додао је кошаркаш Звезде.

Давидовац је истакао да је пун самопоуздања уочи почетка клупске сезоне.

"Остварила ми се жеља да се вратим у Звезду. Пун сам самопоуздања после Мундобаскета. У добром расположењу смо се вратили са СП, тако да ће нам то пуно значити за клупске сезоне. Мотивисан сам за ову сезону, а то много значи, јер желим да се што пре уклопим у екипу", навео је Давидовац.

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је данас да екипа у сезону улази са много нових играча од којих очекује велики допринос у остварењу циљева и додао да је сигуран да ће навијачи у свим такмичењима екипи давати ветар у леђа.

"Улазимо у сезону са много нових играча, доста искусних играча пре свега, који ће квалитетом и игром на терену допринети да остваримо што боље резултате у свим такмичењима у којима учествујемо. Верујем да ћемо сви заједно направити добре резултате, ово је скуп нових играча, али и неколико повратника који су већ играли за наш клуб", рекао је 34-годишњи Лазић.

Посебно је истакао да њему лично много значи што су се у клуб вратили Дејан Давидовац и Немања Бјелица и што је коначно "црвено-бели" дрес обукао Милош Теодосић.

"Њихов повратак значи првенствено мени, али сигурно и клубу и навијачима. Коначно је и Теодосић обукао дрес Звезде. Сигурно ће ово бити једна фантастична сезона са њима у тиму",

Дугогодишњи члан шампиона Србије указао је на чињеницу да су навијачи купили више од 12 хиљада сезонских улазница.

"Навијачи су препознали да имамо добар тим, већ су отишле све сезонске улазнице, сигуран сам да ће нам у свим такмичењима давати ветар у леђа, сви знају колико нам њихова помоћ значи. Враћамо се у Арену после не знам тачно колико година, биће нам потребан период адаптације, али играње у таквој атмосфери и пред толиким бројем навијача ће нам дати додатну мотивацију за победе", додао је капитен "црвено-белих".

 Лазић се нада да ће повреде заобићи екипу.

"Циљеви су постављени пре сезоне, али то нажалост не зависи само од нас. Уколико будемо били сви здрави и без повреда можемо да се надамо остварењу тих циљева. Али знајући колико је сезона дуга и тешка и колико има утакмица, било би равно чуду да се неко не повреде. Видели смо и прошле сезоне да су момци извлачили више од максимума да би надокнадили одсуство повређених играча, али то је касније дошло на наплату, тај замор и све остало. Зато и кажем, само здравља и биће резултата", подвукао је Лазић.

На крају је Лазић, који је у Црвеној звезди од 2011. године, говорио и томе шта га мотивише после свега што је освојио са клубом у последњих 12 година.

"Мотивишу ме увек та нека нова доказивања, неке нове победе, неко реванширање за претходну сезону где на неким утакмицама нисмо успевали да остваримо резултате које смо очекивали. Нећу да помињем трофеје јер се они подразумевају", закључио је Лазић.

Црвена звезда на старту сезоне, у суботу 30. септембра, гостује Игокеи на отварању АБА лиге, док ће први меч у Евролиги одиграти 5. октобра кад ће угостити Асвел.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести