Десет година клуба Новосадска женска кошаркашка академија: Љубав нам је истински покретач

Женска кошаркашка екипа Новосадска ЖКА основана је 2010. године. Лоша ситуација у женском баскету у највежем војвођанском граду, навела је председницу клуба Дејану Цвјетан да са сарадницама Љубицом Дрљачом и Селеном Павловић-Несторовић створи тим, који ће бити расадник талентованих девојака.
zka 2
Фото: Новосадска ЖКА

ЖКА је за 10 година постојања успела у томе и постала позната по развоју и успесима у млађим категоријама.

- Заиста смо постали препознатљиви по развоју млађих категорија и то ће увек бити наш знак распознавања. Жеља нам је да проширимо тренажни процес на више локација у граду и да привучемо још више девојчица које ће да тренирају кошарку. Вишегодишње освајање медаља на државним првенствима у млађим категоријама за нас је ствар континуитета, који нам иствовремено обезбеђује добре и квалитетне селекције - рекла је Дејана Цвјетан.

Сениорска екипа ЖКА наступа у Првој женској лиги и ову сезону је завршила као шеста на табели. Када је у питању будућност, клуб има велике планове.

Фото: Новосадска ЖКА

- Сениорски тим је огледало клуба и желимо да у наредним годинама уђемо у озбиљну борбу за освајање неког трофеја - Купа Србије или у првенству Србије. Учешће на међународним такмичењима је такође један од развојних корака у наредних 10 година. Веома нам је важан и тренерски кадар. Трудићемо се да усавршавамо стручњаке и да им пружимо пуну подршку као и до сада.

Као једну од најважнијих ствари за добро функционисање клуба, Цвјетанова је издвојила професионални приступ и љубав према том послу.

- За мене су ентузијазам и љубав према кошарци једини прави покретачи. То препознају моји пријатељи, који су, свако у свом домену. помогли да са својим драгим сарадницима направим клуб који данас овако изгледа. Кључна ствар у читавој нашој причи је што сви волимо кошарку, јер нам је она много дала. То сада разумеју и наше чланице, а ми с великим задовољством гледамо како оне уживају у одрастању и сазревању - истакла је Дејана Цвјетан.   

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести