Ђорђевић: Учинићу све да шокирам свет

Крис Шеридан, амерички новинар, написао је текст о предстојећем Мундобаскету у коме Србију види као највећу претњу селекцији САД у походу на златну медаљу, преноси портал Србија данас.  Шеридану је прави шлагворт дао наш селектор Александар Ђорђевић који је истакао да ће учинити све да "шокира свет".
s
Фото: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Иначе, Шеридан се бавио припремама наше репрезентације које се одвијају на Копаонику, а које Сале спроводи без НБА играча.

- Требало је да их пусте да тренирају, али опет, НБА клубови су много новца уложили у те играче и не желе ништа да ризикују. али, ако их не пуштају да тренирају, ови неће бити у најбољој форми, тако да је то њихово правило мало контрадикторно - сматра Ђорђевић.

Светске кладионице, поред Србије као потенцијалну мину за Амере виде и Канаду, чији селектор не верује у врх.

- Не мислим да ће бити толико отворена борба за злато, и други најбољи тим САД је и даље прилично јак - сматра бивши тренер Канаде Џеј Тријано.

Подсетимо, селектор САД-а Грег Поповић суочава се са бројним отказима пред Светско првенство, али ипак су и даље први фаворити за победничко постоље. Мундобаскет у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а Србија се налази у групи Д, заједно са Италијом, Филипинима и Анголом.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести