ДРАМА ПРИПАЛА АУСТРАЛИЈИ Српкиње још увек нису обезбедиле Париз

Кошаркашице Србије поражене од Аустралије у трећем колу групе квалификација за Олимпијске игре у Паризу.
FIBA
Фото: FIBA

Сада Српкиње чекају епилог другог сусрета из групе између Бразила и Немачке. Само у једном случају Србија не иде на највеће светско такмичење - да Бразилке победе тачно седам разлике, уз најмање 74 (или више) постигнутих поена.

Изабранице Марине Маљковић одличнo су отвориле сусрет. Играле су врло чврсто у одбрани и после поена Невене Росић дошле до плус 10 у раној фази сусрета. 

Тимском игром успеле су Српкиње да одрже двоцифрено вођство до краја првог квартала и све то уз маестралну партију у дефанзиви, пошто су примиле тек 12 поена у том периоду.

У другој четвртини мења се све. Напади српске селекције постали су све мање течни, а Аустралијанке све сигурније на обе стране паркета. Тако су после поена Маријане Толо у самој завршници тог дела игре преокренуле и за нијансу задовољније чекале наставак.

Почетком другог полувремена чинило се да Аустралијанке хватају залет и мало по мало стичу комфорнију предност. У једном моменту су имале и седам поена предности, што је за веома тврду утакмицу као што је била ова била велика залиха. 

Није се предавао Маљковићев тим. Напротив, стрпљивом игром дошао је до егала, а онда и до предности у четвртој четвртини, када је Ангела Дугалић погодила тројку. То није било довољно Српкињама које су испустиле и плус шест и препустиле своју судбину ривалкама.

В. М. П.

Србија - Аустралија 73:75 (22:12, 12:23, 14:16, 25:24)

БЕЛЕМ: Дворана у Белему, гледалаца: 1.000, судије: Батиста (Порторико), Гедвилас (Литванија), Алварез (Порторико).

СРБИЈА: Андерсон 20, Чађо 3, Дугалић 6, Ногић, Станковић 16, Ђорђевић 4, Јанковић 2, Јовановић, Катанић, Крајишник 6, Росић 4, Раца 3.

БРАЗИЛ:  Блицавс 2, Борласе 12, Џорџ 10, Мегрегор 11, Рид, Ален 10, Џексон, Магрен, Мелбурн 10, Смит, Толо 13, Вајткомб 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести