ДУБАИ ОСТАЈЕ У АБА, лига проширена!

Проблеми су решени, тако бар делује.
kosarka, lopta/Dnevnik/R. Hadzic
Фото: Dnevnik.rs

СЦ Дерби је примљен у власничку структуру АБА лиге, док ће се пријем Сплита и Борца разматрати током преобликовања друштва. Потврђен је пријем Дубаија у елитно регионално друштво које ће бројати 16 клубова у сезони која следи. СЦ Дерби ће и званично бити постати 12 члан власничке структуре регионалног такмичења у року од седам дана, а Будућност није присуствовала раду Скупштине.

Уочи последњег кола АБА лиге, односно нокаут фазе АБА 2 лиге, нико не испада из АБА, а нема ни баража. Наиме, 14 екипа из АБА лиге остају и наредне сезоне, а лига ће бити пришрена шампионом АБА 2 лиге и екипом из Уједињених Арапских Емирата.

За сада делује да је све готово, али кренимо редом, како би добили нешто јаснију слику. Наиме, прва Скупштина је одржана 12. априла у Загребу. Саопштено је да су сви клубови показали добру вољу за пријем Дубаија у АБА, али да је неопходно да се доношење одлуке одложи за седам дана, како и клуб из Уједињених Арапских Емирата побољшао финанијску понуду.

Седам дана касније, организована је он лине Скупштина. Доонета је одлука у прихватању понуде Дубаија. Девет клубова је било за – Црвена звезда, ФМП, Цедевита Олимпија, Задар, Цибона, Мега, Крка, Игокеа, Морнар, Будућност није присуствовала састанку, Партизан није гласао. Истовремено донета је одлука да се АБА прошири на 16 клубова, али је проблем била власничка структура, јер је Задар био против СЦ Дербија, а Будућност и Партизан против пријема сва три клуба.

Два дана касније, деловало је да су све дилеме отклоњене јер је Задар пристао на пријем СЦ Дербија у власничку структуру, а да се прича око Сплита и Борца помери до преобликовања друштва.

У међувремену, огласио се председник Будућности, Драган Бокан, који је нагласио да нема ништа против Дубаија, али да од пријема Дубаија у АБА нема ништа док се не реши власничка структура, а ово питање мора да се реши једногласно, за разлику од пријема Дубаија, где је потребна већина, која већ постоји.

Истовремено, Предсдништво КЛС је донело условну одлуку да је на предлог селектора Светислава Пешића спреман да прими Дубаи под своје окриље у случају да пропадну преговори на релацији АБА – Дубаи.

Скупштина је заказана уочи последњег кола како би се обезбедила и регуларност такмичења, како би клубови знали за шта се боре, односно да ли имају разлога уопште да се боре. Договор је постигнут, али остаје нам да чекамо…..

Подсећања ради, договор је постигнут и 19. априла па су уследила саопштења Партизана и Будућности, договор је постигнут и два дана касније, па је уследила реакција Будућности, односно председника Драгана Бокана. Да ли ће сада бити реакција, или су сви задовољни, сазнаћемо брзо.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести