ЕП до 16: Словенци прва препрека Србији - сусрет у 20.30 сати

У Новом Саду, уз врхунску организацију у пун комфор такмичара и пратећих служби, што истиче већина учесника, у уторак се наставља Европско кадетско првенство у кошарци.
Srbija Letonija kadeti/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Моменат из дуела између Србије и Летоније

На програму су утакмице осмине финала, а наши момци од 20.30 у великој сали Спенса играју против вршњака из Словеније, који су након групне фазе заузели 3. позицију у А групи.

У овај дуел изабраници Владана Вукоичића улазе као фаворити, међутим, за улазак међу четири екипе које ће се борити за медаље, уколико прођу Словенце, наш национални тим очекује победник дуела Француска – Немачка. У овом дуелу апсолутни фаворити су Французи, уз Шпанце и Литванце главни кандидати за победничко постоље.

Након групне фазе, наши момцу су показали да имају квалитет, солидно кошаркашко знање, али да не могу да се супротставе физички доминантнијим екипама, као што су Шпанцу, који су нас убедљиво поразили у првом колу. Напросто, Осман Гартуба, центар Реал Мадрида, царевао је под обручима и био огромна превага на шпанској страни. Овај момак је пре две године, као (званично) четрнаестогодишњак, био МВП Европског првенства за кадете! Очигледно, у овом узрасту неки тамнопути играчи рано израсту и развију се, те физички доминирају у односу на вршњаке. 

У преостала два меча, са слабијим противницима (Летонијом и Холандијом), наши младићи показали су да знајку кошарку, да умеју да буду борбени, пожртвовани, да одиграју добро у одбрани и развијају контре, али и да осцилирају у шуту, у игри генерално. Види се потенцијал наших кадета, пред некима је вероватно лепа кошаркашка будућност, али реалнију слику о тренутним могућностима даће данашњи, те сасвим извесно и саутрашњи дуел са Французима.  

Д. Кнежић

Осмина финала

Израел – Летонија     (13.45)

Хрватска – Италија    (13.45)

Литванија – Холандија       (16)

Турска – Грузија       (16)

Србија – Словенија    (18.15)

Естонија – Грчка       (18.15)

Шпанија – Црна Гора (20.30)

Француска – Немачка (20.30)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести