ЕП: Кошаркашице Србије у групи са Италијом, Грчком и Црном Гором

ВАЛЕНСИЈА: Женска кошаркаша репрезентација Србије играће на предстојећем Европском првенству од 17. до 27. јуна у групи Б у Валенсији са Црном Гором, Италијом и Грчком, одлучено је данас жребом у шпанској Валенсији.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Српске кошаркашице жребане су из првог шешира, у коме су се нашле на основу одличних резултата на претходном Европском првенству 2019. у Србији и у минулим квалификацијама за ЕП 2021.

У А групи, такође у Валенсији, играће домаћин Шпанија са Шведском, Белорусијом и Словачком.

Групе Ц и Д такмичиће се у француском граду Стразбуру, а у Ц групи су Босна и Херцеговина, Словенија, Турска и Белгија, док су у групи Д домаћин Француска, Русија, Чешка и Хрватска.

Као и претходних година, домаћини су имали право да изаберу по једну „партнерску федерацију“, чија ће репрезентација играти у њиховој држави.

Французи су тако изабрали Белгију за коју се, дакле, и пре жреба знало да ће у групној фази играти у Стразбуру, као и да ове две репрезентације неће играти у истој групи јер су обе биле у првом шеширу.

Шпанци су се одлучили за Словачку, па се унапред знало да ће ови тимови бити у истој групи у Валенсији.

Мечеви групне фазе, квалификације за четвртфинала и четвртфинални дуели играће се у Валенсији и Стразбуру, док ће се завршна фаза Европског првенства 2021. одржати у Валенсији.

Кошаркашице Србије на ЕП браниће бронзану медаљу освојену 2019. године у Београду.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести