ЕП за јуниорке: Фантастична Србија у финалу

Фантастичан успех оствариле су наше јуниорке пласманом у финале, на женском Европском кошаркашком првенству  (до 18 година), које се одржава у мађарском граду Шопрону.
Crvena zvezda Radivoj Korac
Фото: Kosarkaski savez Srbije

Након великог преокрета, синоћ је побеђена Француска 66:48 (14:15, 11:11, 14:17, 27:5). Сребро је већ у yепу, али наше младе даме ће вечерас од 20.15 у финалу против Белгије, пробати да се домогну златне медаље.

Прво полувреме донело је изједначену игру оба тима, па се на полувреме отишло минималним вођством Францускиња (26:25). Девојке из земље галских петлова биле су боље у већем делу треће четвртине, повеле су са девет поена предности (43:34), али од тог момента наше кошарашице као да су закључале обруч! Уследила је вишеминутна пауза у постизању кошева Францускиња, које је зауставила сјајна одбрана Србије. И када су успевале да пронађу решења за отворене шутеве, нису упеле да погоде, али зато је са друге стране кренула права канонада наших девојака, па је предност из минута у минут расла. Када је два минута докраја на семафору стајало плус 10 (56:46), било је јасно ко ће данас играти у финалу, а до краја меча Србија је уписала још 10 поена и стигла до фантастичне победе. Резултат последње четвртине јасно говори каква је кошарка виђена у тој деоници.

Најефикаснија у нашем тиму била је капитен Ивана Катанић са 22 поена.

Д. Кн. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести