Еврокуп: Кошаркаши партизана гостују Алби

Кошаркаши Партизана данас стартују у Еврокупу против Албе у Берлину.
partizan
Фото: Dnevnik.rs

Прошле сезоне наступали су у ФИБА Лиги шампиона, а ове у другом по значају континенталном такмичењу. Иза црно – белих су две турбулентне године, обележене великим протоком играча и тренера, да би у нови циклус ушли са искусним стратегом Мирославом Николићем и прилично младим тимом.

За првог ривала у овом такмичењу имају немачку Албу коју од овог лета тренира прослављени шпански стручњак Аито Гарсија Ренесес. Млади репрезентативац Србије Стефан Пено дошао је на позајмицу из Барселоне, ту је и центар Богдан Радосављевић, четворица Американаца и литвански репрезентативац Григонис.

„Трудићемо се да одиграмо што боље, али прилику ће добити млађи играчи, да их разиграмо, јер нам је приоритет утакмица АБА лиге у Задру, у суботу. Нећемо се сигурно предавати. Борићемо се и трудити да што више поправимо одбрану“, најавио је Николић.  

Црно-бели ће из Берлина отпутовати директно за Хрватску, тако да ће наредних дана имати мало времена за тренинг.   

Марко Пецарски је први део сезоне провео у Бајерну, тако да му је познат амбијент у немачкој кошарци.  

„Спремни смо и једва чекамо да почне такмичење. Млад смо тим, желимо да се докажемо, у чему ће нам помоћи наши искуснији играчи, од којих можемо пуно да научимо. Алба је веома искусан и квалитетан тим, трудићемо се да пружимо свој максимум“, рекао је Пецарски.  

У првом колу групе Ц састају се: Алба – Партизан (20), Лијетувос Ритас – Билбао (18) и Лимож - Локомотива Кубањ (19).

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести