Еврокуп: Звезда до првенца победом над Улмом

Кошаркаши Црвене звезде у првом колу Еврокупа савладали су немачки Улм резултатом 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14).
zvezda ulm, fonet
Фото: FoNet

Екипа Милана Томића играла је по принципу топло-хладно, али је углавном водила и диктирала темпо на мечу. Мајкл Оџо је задавао доста проблема противничким центрима, а то су користили и бекови Џо Регленд и Били Берон. 

Добар почетак Звезде у првој деоници упропашћен је у другој, када је немачки представник успео да се врати у игру преко добре одбране и реалзиације шутева. У трећој деоници црвено-бели заиграли су много боље, користили су своје контранападе и погађали шутеве. Ипак, крајем тог дела игре, Звезда је успела да за само два минута све "прокоцка". Промашивали су слободна бацања Перпероглу и Цирбес, губиле су се лопте, а све је то крунисао Бранко Лазић неспортском личном грешком и Улм је пришао на само -3. Звезда је серијом од 15:0 крајем последње деонице у потпуности "сломила" ривала и успела да приведе меч крају, иако је Улм дао све од себе врати у меч, али безуспешно. Тим Милана Томића играо је "гранитну" одбрану и гости нису знали како да је пробију. Наставио је да доминира Мајкл Оџо који је био свеприсутан – од постављања јаких блокова у нападу, преко доброг отварања и игре у пик-ен-ролу, па све до "лупања рампи" и добрих ротација у одбрани. 

Фото: FoNet

Поред Оџа истакли су се и Стратос Перпероглу, Били Берон и Џо Регленд. Најефикаснији био је управо Берон са 19 поена, а 17 је имао Регленд, који је додао и шест асистенција. Перпероглу и Оџо додали су по 14. Код гостију бољи од осталих био је Исак Фоту са 16 поена, 11 је убацио Катин Рајнхарт, док су по десет имали и Двејн Еванс и Џавонте Грин. 

Црвено-бели у наредној рунди Еврокупа гостују Монаку 10. октобра, док их пре тога очекује још једно гостовање и абалигашки дуел у реновираној "Морачи" у недељу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести