Евролига: Црвено-бели поклекли у драми

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Панатинаикоса у другом колу Евролиге, након што су поклекли у неизвесној завршници.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Почетак није могао да буде бољи за домаћи тим. Играли су црвено-бели лепршаву кошарку у нападу у тим моментима, док су дефанзивно такође били на нивоу. Центарска линија Бентил-Митровић сарађивала је изврсно, па је на крилима њихове игре Звезда водила на самом старту. На другој страни једини расположен био је Ендрјуз, али недовољно да би Панатинаикос озбиљније запретио.

У таквом ритму Београђани су играли све до средине друге деонице, када је гостујући тим захваљујући Григонису дошао до преокрета и вођства на полувремену. Трећа деоница отворена је врло тврдо са обе стране. Црвено-бели били су безидејни у офанзиви и никако нису успевали да дођу до бољег протока лопте, који би им донео бољу позицију за шут. Ни квалитет игре гостију није био висок у том делу игре, али је био довољан да Звезда не преузме контролу над утакмицом. То се променило пред улазак у четврту четвртину, када је Радуљица уласком донео преко потребну енергију црвено-белима, који су од тада боље изгледали.

Уследила је драматична завршница, у којој се боље снашао Панатинаикос, пошто је Бентил промашио једно од два кључна бацања за изједначење, што је било пресудно да Звезда и у другом евролигашком мечу остане без победе.

Црвена звезда – Панатинаикос 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 18:18)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 6.500, судије: Перез, Роси, Лавринавичијус.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд 4, Лазаревић, Адамс 5, Митровић 8, Лазић 6, Мартин 12, Добрић 6, Радуљица 3, Ивановић 7, Петрушев 5, Топић, Бентил 18.

ПАНАТИНАИКОС: П. Калаицакис 2, Ли 4, Папајанис 9, Бохоридис 3, Вилијамс 8, Ендрјуз 8, Ј. Калаицакис 2, Чугказ, Понитка 10, Григонис 17, Манцукас, Гудаитис 12.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести