Евролига: Кампацо још не може да игра за Црвену звезду

БАРСЕЛОНА: Евролига је саопштила да аргентински кошаркаш Факундо Кампацо још не може да игра за Црвену звезду у најквалитетнијем европском клупском такмичењу, преноси "Баскет њуз".
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Кампацо је пре 15 дана потписао уговор са Црвеном звездом. Он је играо за српског и регионалног шампиона у АБА лиги против Борца и Сплита.

Међутим, аргентински кошаркаш још није наступио за "црвено-беле" у најквалитетнијем европском клупском такмичењу пошто Црвена звезда има привремену забрану регистрације играча за Евролигу.

Из Црвене звезде су пре неколико дана најавили да је београдски клуб урадио све што је Евролига тражила и да се очекује да забрана буде укинута после новогодишњих празника.

Ако забрана буде укинута Кампацо би могао да заигра за "црвено-беле" у наредном колу Евролиге против Валенсије, који је на програму у петак у Шпанији.

Проблем још није решен, тако да је и даље на снази мера, коју је Црвеној звезди изрекао независни финансијски панел и који клубу забрањује регистрацију играча и тренера. Очекујемо нове информације најкасније до следеће недеље, наводи се у одговору Евролиге сајту "Баскетњуз".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести