Евролига: Кошаркаши Црвене звезде дочекују Басконију

Низ од три узастопне победе у Евролиги кошаркаши Црвене звезде покушаће да продуже вечерас од 19 часова, када у Штарк арени дочекују Басконију.
Ognjen Kuzmic
Фото: Ognjen Kuzmić, foto: Euroleague

У досадашњих 12 кола црвено–бели имају скор од пет тријумфа и седам пораза, а исто стање је и у екипи из Виторије. У међусобним сусретима Београђани воде 5–3, а  шпански тим је те три победе уписао у претходна четири дуела. Изабраници тренера Драгана Шакоте надају се да ће уз подршку верних навијача остварити повољан резултат, наставити победнички низ и побољшати скор против шпанског састава.

– Лига је изједначена, свако свакога може да добије. Ми смо пре само три седмице имали скор 2–7, а сада, са три везане победе, ушли смо у добар ритам. С друге стране, Басконија је забележила неколико пораза, има исти скор као и ми, али би било неозбиљно да прихватамо било шта осим шанси 50-50. Само максималном игром, чврстом одбраном, која нам је донела доста доброг у Евролиги, можемо да се надамо да ћемо победити. Тај приступ не важи само за ову утакмицу – рекао је центар Огњен Кузмић.

Он је као један од фактора који ће им помоћи на путу до тријумфа издвојио навијаче.

– Више пута сам рекао, навијање и атмосферу коју имамо мало која екипа у Европи има.  Много нам је важна атмосфера, јер некада када немаш више шта да даш, понесу те навијачи и нађеш још нешто у себи да дођеш до победе. Никоме није свеједно када игра против Звезде у Београду. 

Он је претходних сезона имао прилике да се добро упозна са квалитетима Басконије.

– То је одлична екипа. Перасовић је искусан тренер, Шенгелија је ту већ дуго и игра добро, довели су Хенрија и Шилдса, Стаускаса право из НБА лиге, Ерик је освојио Еврокуп са Дарушафаком... Добра, искусна, физички јака екипа против које мораш поштено да се бориш да би зарадио победу. Понављам, са публиком и игром која нам је донела победе претходних седмица, прво у одбрани, имамо шансу – рекао је Кузмић.

К. Б.

Данас

Химки – Алба                       (18)

Фенербахче – Ефес            (18.45)

Ц. звезда – Басконија         (19)

Макаби – ЦСКА                   (20.05)

Реал – Олимпијакос            (21)

Сутра

Жалгирис – Валенсија        (19)

Бајерн – Зенит                     (20.30)

Асвел – Армани                   (20.45)

Барселона – ПАО                (21)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести