Евролига: Нови пораз Звезде, преокрет Жалгириса у наставку

КАУНАС: Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас од Жалгириса у Каунасу 75:62 у заосталој утакмици 24. кола Евролиге.
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Звезда је одиграла одлично прво полувреме, имала "плус 13", али је у наставку уследио преокрет и 18. пораз црвено-белих у елитном такмичењу.

Џордан Лојд и Марко Симоновић постигли су по 16 поена за Звезду, док је код литванског тима најбољи био Маријус Григонис за 17 поена.

Црвено-бели већ у петак гостују Басконији.

Радоњић: У овим околностима одиграли смо добро

Честиитке Жалгирису на победи, у овим околностима без толико играча у последњих 20 дана, могу да кажем да смо одиграли добру утакмицу, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после пораза од Жалгириса 75:62 у заосталој утакмици Евролиге.

Било је и грешака, али на крају наш напад у другом полувремену није био довољно добар за овакву утакмицу. Немам шта да замерим момцима јер знам кроз шта смо прошли у последњих 20 дана без толико играча и надам се да ћемо ускоро имати све играче на окупу на тренингу. Имали смо Ускоковића на плеју, неколико момака му је помогло, али 18 поена у другом полувремену су комбинација оба - скраћене ротације и добре одбране Жалгириса, рекао је тренер црвено-белих, а пренео клупски сајт.

На питање новинара да ли би можда касније одиграо ову утакмицу у Каунасу са оваквим проблемима које има, Радоњић је рекао:

Ми нисмо имали када да одиграмо ову утакмицу, већ у овом термину. Нема слободних термина, јер нам предстоји да одиграмо и неколико заосталих утакмица у АБА лиги, поручио је Звездин тренер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести