Евролига: Пораз Звезде од Олимпијакоса у последњим секундама

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Олимпијакоса у 13. колу Евролиге и то после изузетно драматичне завршнице у којој је домаћину пресудио Принтезис поготком на три секунде до краја.
Dejan Davidovac/Evroliga
Фото: Евролига/Дејан Давидовац

Имају за чим да жале црвено–бели с обзиром на то да су у првом полувремену имали све у својим рукама, али их је пад у фази одбране у наставку и напади без конкретних решења довео до егала у ком нису имали среће. Уписали су тако изабраници Саше Обрадовића четврти пораз у низу и сада су на скору

4–9, док су Пирејци после велике победе над Барселоном у претходном колу, наставили у истом ритму за 7–5. Звезда је одлично одиграла прво полувреме, уз фантастичан проценат шута у првих 10 минута. Поред чврсте одбране, убацила је шест тројки у тој деоници, а чак 30 поена до одласка на одмор, уз највећу предност од 15 разлике. Може се рећи да су у наставку судије правиле проблеме, с обзиром на то да нису биле на висини задатка. Нису на снимку прегледале спорну ситуацију када су Слукасу свирале погодак за три поена, када је било очигледно да је он унутар линије. То су, за право чуђење одрадиле тек после скоро четири минута, када је Олимпијакос са три везане тројке Херисона први пут повео – 53:52.

Судије су после одгледаног снимка одузеле пола коша гостима! Почела је тада неизвесна борба, која је уз по један налет са обе стране, трајала до саме завршнице. На 20 секунди до краја Волден је промашио тројку, која је могла да донесе тријумф Звезди. До новог изједначења дошло се са линије слободних бацања са обе стране и на семафору је било 79:79, а сат је показивао још шест секунди. У последњем нападу Принтезис је, упкос протесту клупе црвено–белих да се свира фаул у нападу, постигао погодак и то уз фаул, али је био непрецизан са пенала.

К. Бугарски

Црвена звездаОлимпијакос 79:81 (30:16, 15:21, 16:25, 18:19)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, без присуства публике, судије: Јавор, Патернико, Алијага.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: О’Брајант 16 (4ск), Волден 13, Лојд 13 (5ас), Ускоковић 2, Давидовац 8, Лазић 3, Рит 7 (4ск), Добрић 5, Симоновић, Јагодић–Куриџа 10 (4ск), Кузмић 2, Тери.

ОЛИМПИЈАКОС: Херисон 12, Ларенцакис 11, Спанулис 14 (5ск), Слукас 12 (7ас), Мартин 1, Вазенков, Принтезис 16 (4ас), Папаниколау, Жан–Шарл 8, Џенкинс, Елис 4, Мекисик 3.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести