ЕВРОЛИГА променила формат такмичења: ОД НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ уводи се ПЛЕЈ-ИН

БАРСЕЛОНА: Кошаркашка Евролига одлучила је да промени систем такмичења и да уведе плеј-ин по завршетку регуларног дела сезоне, саопштено је данас после седнице акционара Евролиге.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Најбољих шест тимова по завршетку регуларног дела сезоне обезбедиће директан пласман у плеј-оф Евролиге.

У саопштењу Евролиге се наводи да ће у плеј-ину играти екипе које регуларни део сезоне заврше од шестог до десетог места.

Седмопласирани и осмопласирани тим на табели ће у једној утакмици одлучити ко иде директно у четвртфинале ЕЛ. Победник тог дуела у четвртфиналу плеј-офа ће играти против другопласиране екипе из регуларног дела сезоне.

Поражени из дуела седмопласираног и осмопласираног клуба ће се за последње место у плеј-офу борити са бољим из дуела између деветопласираног и десетопласираног тима.

У плеј-ину биће одигран један меч, а предност домаћег терена имаће клуб, који буде боље пласиран на табели по завршетку регуларног дела сезоне.

Фото: screenshot / euroleaguebasketball.net

Евролига је раније данас саопштила списак од 18 клубова, који ће наредне сезоне играти у овом такмичењу. У саопштењу се наводи да промена нема и да ће свих 18 тимова који су играли претходне, играти и наредне сезоне у Евролиги.

Учесници Евролиге у наредној сезони биће: Реал, Барселона, Басконија, Валенсија, Ефес, Фенербахче, Олимпијакос, Панатинаикос, Жалгирис, Асвел, Монако, Алба, Бајерн, Виртус, Олимпија Милано, Макаби, Партизан и Црвена звезда.

Право да игра Евролигу раније је обезбедила Гран Канарија као освајач Еврокупа, али је шпански клуб одустао од такмичења из финансијских разлога.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести