Евролига: Три одлагања, па онда 20:0

БАРСЕЛОНА: Утакмице Евролиге и Еврокупа, које су одложене због корона вируса, биће одигране након што су усвојене измене правила, саопштено је на сајту кошаркашког такмичења.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

У случају да екипа не буде имала осморицу играча на располагању за одигравање утакмице или ако се тим налази у карантину, меч може да се одлажи максимално три пута, ако постоје слободни термини за њихово одигравање. Уколико не буде простора у распореду и ако је утакмица три пута одлагана, клуб због ког је меч првобитно одложен изгубиће утакмицу службеним резултатом 20:0, наводи се на сајту Евролиге.

Дуели се могу одлагати до 13. априла за регуларни део Евролиге и до 5. маја за мечеве плеј-офа, односно до 22. децембара за регуларни део Еврокупа и до 23. фебруара за Топ 16 фазу.

Нови прописи ретроактивно ће се односити на четири евролигашка меча: Асвел - Панатинаикос, Асвел - Црвена звезда, Басконија - Зенит и Валенсија - Зенит и три у Еврокупу: Цедевита Олимпија - Бурса, Венеција - Бурж и Бурж - Уникс, који су одложени због случајева заразе корона вирусом.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести