Евролига: Звезда боља од Валенсије

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Валенсију у 31. колу Евролиге и уписали 14. победу у такмичењу, чиме су задржали шансу за улазак у доигравање.
КК Црвена звезда/ Факундо Кампацо полаже лопту
Фото: КК Црвена звезда/ Факундо Кампацо полаже лопту

У првој четвртини играло се врло равноправно. Ни један ни други тим нису успели да направе осетнију разлику, иако је домаћин иза себе имао армију навијача. На то су “слепи мишеви” били имуни и доказали због чега су до тог момента били једни од кандидата за улазак у плеј-оф такмичења. Имали су гости и унутрашњу и спољашњу игру, али су и црвено-бели и те како знали да одговоре. Преко ниског поста доминирао је у последње време све бољи Бен Бентил и тако донео својој екипи шансу да поведе.

То се и десило у другом кварталу, у којем је Звезда нападачки процветала и зауставила главне претње ривала, који се све мање сналазио на агресивност наметнуту од стране тима Душка Ивановића. Тако је почетком трећег квартала, после неколико сјајних потеза Факунда Кампаца српски састав повео двоцифреном разликом. Међутим, показала је Валенсија колико је квалитетна и преполовила заостатак.

То је било све што су Шпанци урадили до краја. Звезда је сигурном игром подигла ниво када је било најпотребније и затим сломила отпор упорног супарника на крају.

Црвена звезда – Валенсија 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11)

БЕОГРАД: Дворана “Александар Николић”, гледалаца: 7.000, судије: Дифала (Француска), Пастусјак (Украјина), Шемеш (Израел).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд 6, Вилдоза 9, Лазаревић, Кампацо 15, Митровић 6, Мартин 7, Добрић 16, Ивановић 3, Марковић, Кузмић, Петрушев 20, Бентил 10.

ВАЛЕНСИЈА: Харпер 12, Клавер 10, Пуерто 2, Прадиља 2, Веб 3, Аростеги 10, Џоунс 12, Радебо 14, Еванс, Дубљевић 5, Хермансон, Риверо 3.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести