Евролига: Звезда гостује Ефесу у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезда данас настављају такмичење у Евролиги, гостовањем у Истанбулу, турском великану Ефес Пилсену.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

Сутрашњи меч, који почиње у 18.30, за црвено – беле долази у незгодном тренутку, у згуснутом распореду између две утакмице АБА лиге – прошле са екипом Будућности у Подгорици и наредне, са загребачком Цедевитом у недељу. С обзиром да је пре око месец дана Звезда убедљиво савладала сутрашњег противника (100:81) у вероватно најбољој евролигашкој утакмици  ове сезоне, у редовима српског шампиона не би требало да буде бојазни, али тренер Душан Алимпијевић упозорава на неколико чињеница.

„Доста промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што је уочљиво је да играмо поново у против њих у кратком временском периоду због промене распореда такмичења у другом делу Евролиге. Они су променили тренера, али и улоге Лида и Штимца, а ту је одлазак једног и долазак другог играча. Зато не мислим да ће ова утакмица по било цему бити слична оној коју смо одиграли у Београду“, рекао је Алимпијевић.

Добра вест за црвено – беле је да се након повреде у тим вратио све бољи Огњен Добрић. Такође, очекује се да одлично стрелац Џејмс Фелдин, након неколико утакмица кошгетерског “поста” поново буде на високом нивоу. 

„Дошли смо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. Морамо да будемо спремни за њихове атлете и другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ би требало да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге“, рекао је Фелдин. 
Црвено-бели заузимају 11. место са скором 7-9, док је Ефес последњепласирани са четири победе и 12 пораза. 

Д. Кнежић

Сутра

Химки - Реал (18)
Ефес – Ц. звезда (18.30)
Жалгирис - Уникаха (19)
Басконија - Олимпијакос  (20.30)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести