Евролига: Звезда против Албе жели тријумф

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 сати дочекују берлинску Албу у 14. колу Евролиге.
sasa obradovic
Фото: Youtube Printscreen

Алба стиже у Београд након победа против Валенсије и Фенербахчеа, са скором 5-7, док је Звезда у лошој серији од четири узастопна пораза и има скор 4-9.

"Врло добра екипа која зна да поремети противничку екипу променама ритма и одбрана. Искусни су, играју доста дуго заједно и вођени су од стране два врло искусна плејмејкера Сиве и Грејнџера, који играју за екипу и разигравају и друге. Мораћемо да одиграмо чврсто и мотивисано јер желимо победу", истакао је Обрадовић, некадашњи кошаркаш и тренер Албе.

Кошаркаш Марко Симоновић, такође некадашњи члан Албе, истиче да је берлински тим сјајан спој младости и искуства, одлично вођен од стране шпанског тренера Аита Гарсије.

"Стил је исти годинама, а откад је на клупу сео Шпанац, играју брзо, у транзицији су, пуно трче, пуно шутирају пуно за три поена, али су и врло незгодни са променама одбране. Најдоминантнији играч је Лук Сикма и са оваквом екипом која је брза морате да одиграте са максималном концентрацијом и врло чврсто у одбрани. Ми смо одиграли стварно добру утакмицу у суботу против ФМП-а и желимо да наставимо на исти начин, посебно јер нам већ у петак стиже Валенсија", истакао је Симоновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести