Евролига: Звезда у Берлину без Гиста, Браун и Јовановић у тиму

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић, пред меч 9. кола Евролиге против берлинске Албе, рекао је да његов тим очекује тежак меч, али да је обавеза да у сусрет уђу са жељом за победом.
Fonet/A. Barda/Andrija Gavrilović
Фото: Фонет/А. Барда/Андрија Гавриловић

Црвено-бели у Берлин су отпутовали после пораза од Асвела и у вечитом дербију од Партизана, а после сусрета са Албом, у четвртак гостују Жалгирису у Каунасу.

"Очекује нас још једна тешка утакмица за чију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са Асвелом и продужетка и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије", рекао је Гавриловић за клупски сајт.

Он је истакао да су црвено-бели поново у ситуацији да имају веома мало времена за припрему меча.

"Наша је обавеза, без обзира на већ две одигране утакмице у петак и недељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намером да га добијемо. Тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра Алба и у добром расположењу чекају овај меч, јер су победили Панатинаикос у Атини. Ипак наш циљ се зна", рекао је Гавриловић, који на овој утакмици неће имати на располагању Стратоса Перпероглуа и Џејмса Гиста, а у Берлин су отпутовали Дерик Браун и Никола Јовановић.

Кошаркаш Звезде Огњен Добрић каже да српски и регионални шампион мора да одигра добро у одбрани ако жели да непоражен напусти немачку престоницу.

"Очекује нас изузетно тежак испит и дуел са немачком екипом која игра брзо са пуно шутева и кошарку на велики број поена. Морамо да одиграмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. Са друге стране, заиста немамо много времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу после две физички врло захтевне утакмице током викенда. Наш циљ пред сваку утакмицу се зна", рекао је Добрић.

Меч између кошаркаша Албе и Црвене звезде игра се у уторак од 20 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести