Фантастична сезона кошаркаша Војводине, следи прекретница

Иза кошаркашког клуба Војводина је фантастична сезона, освајањем друге позиције у Кошаркашкој лиги Србије (уз 26 победа и четири пораза), црвено-бели су изборили пласман у Суперлигу, али што је још важније и АБА 2 лигу у следећој сезони.
д
Фото: КСС

То је урађено у великом стилу, изабраници Мирослава Николића нанизали су 15 узастопних победа у КЛС, што се никада није десило у овом такмичењу. У куп надметањима отишло се до полуфинала Купа „Радивој Кораћ“ (побеђен ФМП), а  надмоћно су освојени Куп КСС другог степена и Куп првог степена на подручју Војводине.

Од старта је било видљиво да је стручни штаб одлично селектирао тим, способан да одигра сјајну одбрану. Како је тренер Војводине Мирослав Николић апострофирао, доведени су момци које краси покретљивост и добра игра у оба правца. То је преточено у дело: Војводина је примила убедљиво најмање поена у лиги (2.266, или 75,53 по мечу). Мега је, очекивано, била непремостива препрека у плеј – офу Суперлиге, али црвено – бели су и у тим мечевима оставили пристојан утисак.

- Све циљеве зацртане пред почетак сезоне смо остварили  - каже тренер Војводине Мирослав Николић. – Стручни штаб који је највише радио са играчима, Милош Исаков Ковачевић, Стефан Шкрипац и Александар Караћ је сјајно одрадио посао. Нови Сад је, пре свега захваљујући градоначелнику Милошу Вучевићу и његовим сарадницима, стао иза клуба и помогао му. Клуб се уздигао, али сада се налази на прекретници да ли ће наставити да расте и развија се, или ће таворити.

Неопходно је да клуб добије генералног спонзора. Без тога, резултат Воше из минуле сезоне био би само кратак бљесак клуба и новосадске кошарке, што би била велика штета (Мирослав Николић)

Амбиција искусног стгручњака је да се уздигне новосадска кошарке, а епилог тога да Војводина буде члан АБА лиге. А за то су потребни стабилни финансијски темељи и већи буyет од досадашњег.

- Нема великих резултата са скромним улагањима – тврди Николић. –Неопходно је да град и даље стоји иза клуба, те да у управи буду људи који могу да донесу новац. Сведоци смо да клубови из далеко мањих градова, ни близу финансијски моћних као Нови Сад, имају већи буyет од Војводине. Неопходно је, такође, да клуб добије генералног спонзора. Без тога, овакав резултат Воше из минуле сезоне био би само краткотрајан бљесак клуба и новосадске кошарке, што би била велика штета. Овај град је жељан добре кошарке, сигуран сам да би неке наше мечеве минуле сезоне, да није било пандемије, пратило и по неколико хиљада гледалаца – сматра искусни стручњак.

За поставку темеља озбиљног клуба, по Николићу, нема много времена.

- Много тога треба да се реши у наредних месец дана. Ако будемо чекали да прође сезона годишњих одмора и дочекамо август за решавање отворених питања и да онда формирамо тим, бићемо у проблему. Имамо сјајне кошаркаше и дивне момке, волео бих да сви остану у клубу, те да тиму из претходне сезоне додамо још два квалитетна играча. Ако у томе успе, клуб би био спреман да нападне АБА лигу – сматра Мирослав Николић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести