ФИБА: Кошаркаши Србије и даље први фаворити за злато на СП

ПЕКИНГ: Кошаркашка репрезентација Србије другу недељу за редом налази на првом месту најновијој листе фаворита за златну медаљу на Светском првенству у Кини, коју објављује Међународна кошаркаска федерација (ФИБА).
1
Фото: KSS

Као и пре седам дана, изабраници Александра Ђорђевића зазузели су челну позицију испред селекција Сједињених Америчких Држава, Аустралије и Шпаније.

Разлог због ког су кошаркаши Србије и даље први кандидати за злато, три дан апре почетка шампионата, лежи у чињеници да су актулени освајачи европске, светске и олимпијске сребрне медаље припремни период завршили непоражени.

Са скором од 10 победа из исто толико мечева, Србија у добром и тријумфалном расположењу стиже у Кину.

Србија први меч на СП игра у Фошану против Анголе у суботу од 9.30, а ФИБА прави аналогију са Светским првенством 2002. године у Индијанаполису, када су кошаркаши СР Југославије такође на старту играли против Анголе, а на крају су постали шампиони света, када су у финалу победили Аргентину.

"Знате шта се догодило када је Југославија 2002. године отворила шампионат против Анголе, зар не? Подигли су пехар, то се догодило", стоји у објашњену на сајту ФИБА.

На листи првих десет фаворита налазе се још Француска, Грчка, Нигерија, Аргентина, Литванија и Бразил.

Светско првенство почиње 31. августа и трајаће до 15. септембра, а Србија је смештена у групу Д са Италијом, Анголом и Филипинима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести