ФИБА претила суспензијом на ОИ, Булут отказао "Биг3" лигу

БЕОГРАД: Светска кошаркашка федерација (ФИБА) забранила је репрезентативцу Србије у баскету 3х3 Душану Домовићу Булуту да учествује на престижном америчком такмичењу "Биг3" лиги са некадашњим НБА звездама.
dusan domovic bulut2, fiba
Фото: FIBA

Најбољи баскеташ света на драфту у Лас Вегасу изабран је у екипу Бол Хогс, пре него што му је ФИБА запретила да ће остати без наступа на Олимпијским играма у Токију уколико заигра у "Биг3" лиги, због чега се Новосађанин повукао.

"Веома сам разочаран што морам да објавим да нећу моћи да учествујем у такмичењу Биг3. Као такмичару, могућност да се надмећем против бивших НБА играча и неких од најбољих три на три играча на свету је било нешто чему сам се радовао. Међутим, с обзиром на то да ми је ФИБА запретила увођењем санкције, односно да постоји могућност да због тога не могу да учествујем на Олимпијским играма, присиљен сам да се повучем из такмичења. Веома сам захвалан Биг3 што су ми пружили прилику да драфтовањем будем део те лиге и надам се да се мој сан једног може претворити у стварност", написао је Домовић Булут на Инстаграму.

Домовић Булут са репрезентацијом Србије има чак четири светска злата и једно сребро, два пута је био проглашен за МВП-ија на Светским првенствима, а има и по једно злато и сребро са шампионата Европе.

Тренутно се са националним тимом налази у Амстердаму на Светском првенству, где Србија брани титулу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести