Филиповски: Да исправимо грешке; Величковић: Идемо по трофеј

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Саша Филиповски, уочи четврфинала Купа Радивоја Кораћа против Борца, каже да његова екипа мора да исправи грешке из претходног сусрета са истим ривалом.
 Novica Veličković (Partizan) i Nikola Ivanović (Budućnost) Foto: ABA liga
Фото: Новица Величковић (Партизан) и Никола Ивановић (Будућност) Фото: АБА лига

Црно-бели сутра од 19 сати у Новом Саду почињу одбрану трофеја против чачанске екипе, која их је у претходна два овосезонска дуела победила.

"Очекујем да исправимо грешке које смо правили у последњој утакмици против Борца, када смо примили превише поена, имали проблеме са игром 1 на 1 и "пик енд поп" игром, нисмо имали решења за њихове покретљиве играче и велику ширину у нападу", рекао је Филиповски за клупски сајт.

Филиповски је истакао је да је Борац неугодна екипа и ако погађају, могу да добију сваког.

"Зато морамо да играмо добру одбрану, са високом концентрацијом, у нападу морамо да се спремимо на њихове различите одбране. Важно је да имамо концентрацију у нападу и да смо фокусирани на основе игре. Ширина, додатни пас, храбар шут и добра селекција додавања - те ствари ће одлучивати утакмицу и њима посвећујемо највећу пажњу", истакао је Филиповски.

Пред четвртфинални дуел против Борца, уједно и његов 500. меч у дресу Партизана, капитен црно-белих Новица Величковић каже да екипа Марка Мариновића заслужује поштовање.

"Борац је екипа која нас је два пута надиграла ове сезоне, момци заслужују сваки респект и то морамо имати на памети од прве секунде на утакмици. Куп је такво такмичење да немате право на поправни", рекао је Величковић.

"Борац уме да игра, у оба наша меча су показали да им лопта иде фантастично, да имају одличне шутере у екипи, да знају шта хоће, а на нама је да спремимо одговор на то и да идемо корак по корак. Ја идем да освојим Куп. Специфично је такмичење, играју се три утакмице у четири дана, ако се прође до финала. Екипа мора да размишља тако да идемо да освојимо трофеј. Партизан не треба другачије ни да размишља", закључио је Величковић.

У Новом Саду боје Партизана ће бранити следећих 14 играча: Новица Величковић, Раде Загорац, Маркус Пејџ, Немања Дангубић, Огњен Јарамаз, Џош Перкинс, Никола Јанковић, Никола Радовановић, Рашон Томас, Урош Трифуновић, Вил Мозли, Михаило Петровић и Видан Дроњак.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести