Финале АБА лиге: Црвено-бели повели у серији

Кошаркаши Црвене звезде повели су са 1:0 против Партизана у финалној серији АБА лиге.
АБА лига (Д. Стјепановић)/Ивановић решио сусрет
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)/Ивановић решио сусрет

Црно-бели су били чак и бољи ривал у већем делу првог полувремена, али је у наставку бранилац шампионског прстена преузео контролу над утакмицом и захваљујући одличним процентима шута решио сусрет у своју корист.

Почетак утакмице протекао је у високом ритму са обе стране. Иако се играло квалитетно у дефанзиви, нападачки је то још боље изгледало и у уводним минутима ниједна страна није успела да се озбиљније наметне. Први ударац ривалу задала је Звезда серијом 7:0, али су црно-бели експресно узвратили са 6:0 и од тог момента били бољи ривал. Играло се у бржем ритму који је више одговарао Партизану, у којем је посебно расположен био Мадар, чијом тројком је Обрадовићев тим отишао на плус пет. Одбрана црвено-белих није функционисала најбоље у тим моментима, што су користили Ледеј и Аврамовић, који је далеким погоцима са дистанце подсетио на прошли дерби у којем је био најзапаженија фигура.

За то време, прикључак за Партизаном одржао је Добрић везаним тројкама, да би црвено-бели после новог далекометног шута, овај пут Давидовца, повели 35:33. Управо је Давидовац био тај који је носио „домаћина“ пред крај првог полувремена, након чега се надовезао Ивановић и после три промашене тројке коначно био прецизан, па је Звезда са 42:39 отишла на велики одмор.

Колико је првих 20 минута било изједначено, толико је друго полувреме протекло у знаку једног тима – Црвене звезде. Одмах на старту црвено-бели су направили серију 8:0 којом су стекли двоцифрено вођство. Увели су браниоци титуле АБА лиге супарника у ритам који њима одговара и без већих проблема одржавали стечени суфицит. Покушао је Партизан да се врати тројкама Мура, када је пришао на минус шест, али је Ивановић експресно одговорио, па је Звезда поново била на безбедном растојању.

До краја утакмице, црно-бели нису озбиљније запретили ривалу, тако да је Црвена звезда повела са 1:0 у серији, која се игра на три добијене утакмице.

В. М. Петровић

Црвена звезда – Партизан 90:76 (19:23, 23:16, 24:19, 24:18)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 6.886, судије: Обркнежевић, Пукл, Радојковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Волтерс 11, Давидовац 10, Митровић 14, Лазић, Калинић 3, Добрић 14, Холинс 7, Ивановић 18, Марковић 2, Вајт 4, Кузмић 7.

ПАРТИЗАН: Пантер 15, Вукчевић, Ледеј 11, Загорац, Аврамовић 10, Копривица 7, Смаилагић 4, Мур 12, Глас, Лесор 9, Трифуновић, Мадар 8.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести