Финалe Аба лиге: Звезди припала драма

Кошаркаши Црвене звезде повели су 2:0 у финалној серији АБА лиге, пошто су и други пут надиграли Партизан, овај пут у неизвесној завршници.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Водила је Звезда већим делом сусрета, да би црно-бели преокренули у четвртој четвртини, али је бранилац титуле ипак био сконцентрисанији до краја и направио крупан корак ка новом трофеју.

Није Обрадовић никако био задовољан издањем своје екипе у претходном сусрету, па је овај пут одлучио да промени петорку – уместо Аврамовића, у игри је био Мур, док је Копривицу заменио Лесор. Таква поставка исплатила се на самом старту, пошто је Партизан повео 9:5. Међутим, црно-бели као да су нестали са паркета након тога. Калинић, незапажен у утакмици број један, био је главни протагониста серије 14:0 којом је Звезда стекла двоцифрену предност и наговестила да ће и овај дерби без проблема решити у своју корист.

Обрадовићева екипа покушала је да одговори бржом игром, која је донела одређени бољитак – разлика је смањена на минус пет, али је Ивановић у последњем нападу у првом полувремену погодио са полудистанце и тако донео свом тиму нешто комфорније вођство.

Наставак је донео најнеефикаснију четвртину. У одсуству два Пантера и Ледеја, одговорност су преузели Мур и Аврамовић и одржавали прикључак за ривалом. Већи део треће деонице обележио је празан ход обе екипе, да би Лазић далекометном тројком вратио Звезду на плус 10 на уласку у одлучујућу четвртину.

До краја је виђена права драма. Партизан је захваљујући Аврамовићу успео да се потпуно врати у утакмицу, онда и преокрене, али су црвено-бели имали спреман одговор у виду Калинића који је поентирао и одлично упошљавао Митровића. Тако је Радоњићев тим стекао плус пет, да би на 50 секунди пре краја Мур промашио потпуно отворену тројку, што се испоставило као кључно да бранилац прстена поведе 2:0.

В. М. П.

Црвена звезда – Партизан 85:81 (29:18, 18:22, 15:13, 23:28)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 7.238, судије: Белошевић, Драгојевић, Мајкић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Волтерс 6 (8ас), Давидовац, Митровић 14, Лазић 3, Калинић 25, Добрић 8, Холинс 11, Ивановић 12, Марковић, Вајт, Кузмић 6.

ПАРТИЗАН: Пантер 9, Вукчевић, Ледеј 11 (7ск), Загорац 6, Аврамовић 21, Копривица, Смаилагић, Мур 14, Глас, Лесор 17 (7ск), Трифуновић, Мадар 2.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести