ФИНАЛЕ НБА Мелоун: Нисмо желели да дођу код нас и да нам одузму домаћи терен

ДЕНВЕР: Тренер кошаркаша Денвера Мајк Мелоун изјавио је након утакмице са Мајамијем да његов тим није желео да им противник победом одузме домаћи терен, преноси НБА ТВ.
s
Фото: Youtube Printscreen/FreeDawkins

Денвер нагетси, предвођени Николом Јокићем који је уписао нови трипл-дабл, савладали су екипу Мајами хита 104:93 у првој утакмици великог финала НБА лиге.

Јокић је поново био најбољи кошаркаш свог тима остваривши нови, 9. трипл-дабл у плеј-офу и постао је први центар у историји који је уписао 14 асистенција у једној утакмици финала.

"Подсетио сам играче, ако случајно нису знали, да је Мајами у првој утакмици серије у гостима победио Милвоки у првој рунди, затим Њујорк у другом колу и на крају Бостон у финалу Источне конференције. Нисмо желели да дођу код нас и да нам одузму домаћи терен", истакао је Мелоун.

Осврнуо се потом на игру Николе Јокића и Ерона Гордона.

"У томе је лепота Николиног стила игре. Ја сам давно то научио. Одбрана противника ће ти рећи шта да радиш, а Никола никада не форсира. Ако ће да га чувају агресивно, он има решење, имао је 10 асистенција на полувремену. У том случају ће да вас разбије. Морате да користите предности које вам се нуде. Осим тога, Ерон је био сјајан када је у питању чување квалитетног играча као што је Џими Батлер. Ерон за нас ради прљаве послове, али често не добија поштовање које заслужује", истакао је Мелоун.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести