Финални турнир Купа Милан Цига Васојевић у Вршцу

ВРШАЦ: Финални турнир женског кошаркашког Купа Милан Цига Васојевић одржаће се у Вршцу 12. и 14. марта, одлучио је Управни одбор Кошаркашког савеза Србије (КСС).
kosarka
Фото: freeimages.com

За трофеј ће се борити екипе Војводине 021, Црвене звезде Комбанк, Радивоја Кораћа и Арт Баскета, а све утакмице играће се у дворани "Миленијум“.

Жреб ће се одржати у понедељак 8. марта у 11 сати у "Кући кошарке“, уз присуство представника клубова, у складу са свим препорукама Кризног штаба у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19.

Полуфинали мечеви заказани су за суботу 13. март од 12.30 и 15 сати, а финале је у недељу 14. марта у 13 сати.

Овим поводом, данас су Вршац посетили потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић, који је рекао да му је драго што ће Куп за кошаркашице бити одржан у овом граду.

"Јако ми је драго што се налазимо у Вршцу, ово је град кошарке, посебно смо поносни што ваш женски клуб има изузетно велику традицију и врхунске резултате које је направио у прошлости. Надам се да је клуб на путу повратка на стазе старе славе и повратка у сам врх наше кошарке, а оно што нас посебно радује јесте да ће се финални турнир Купа Милан Цига Васојевић ове године одржати у Вршцу. Овај град је поново домаћин, може тако да се каже, онога што је сам створио, јер је Милан Цига Васојевић овде бележио најбоље резултате и вероватно је један од најзаслужнијих што је женска кошарка у Вршцу имала толико успеха. Надам се да је ово почетак дугорочне сарадње, а мени причињава изузетну част што ћемо да сарађујемо са бившом репрезентативком Тамаром Радочај која је укључена у ову организацију, а и сви у Кошаркашком савезу Србије могу због тога да буду поносни", рекао је Пројовић за сајт КСС-а.

Тамара Радочај, помоћник градоначелника Вршца Драгане Митровић, бивша трофејна репрезентативка и једина освајачица олимпијске медаље из Вршца, поносна је што је њен родни град домаћин завршнице Купа.

"Са великим задовољством желим да најавим да ће град Вршац бити домаћин и организатор финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић. Са поносом увек истичемо да је наш град град кошарке".

Због тренутне ситуације са пандемијом вируса ковид-19, све утакмице Купа Милан Цига Васојевић биће одигране без присуства публике, уз поштовање свих прописаних мера Кризног штаба Владе Републике Србије.

Из истог разлога, ове године неће бити организован Беобаскет Мини куп за пионирке.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести