ФМП: Желимо одговор, Партизан опет лоше организовао меч

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб ФМП наставио је расправу после меча и поновио питање зашто је Партизан, како је истакнуто, опет лоше организовао утакмицу против екипе из Железника.
fmp partizan, fmp
Фото: Duel FMP-a i Partizana, foto: KK FMP

ФМП је други дан упитао црно-беле зашто је опет увредама са трибина дочекан у мечу 5. кола АБА лиге, а председник Партизана Остоја Мијаиловић реаговао објавом на Твитеру да "ради позната београдска кухиња и да ће се за победу борити срцем на паркету, а не саопштењима".

"КК ФМП не жели било какву полемику са било ким, посебно не са "утицајним твитерашима" и јутјуберима, већ одговор на једноставно и јасно питање - зашто је утакмица одиграна у суботу била иста као и претходне када је наш тим гостовао Партизану? Тражимо појашњење за нешто што је било, све остало је замена теза и намерно скретање са теме", наводи се у саопштењу клуба из Железника.

ФМП се даље пита да ли је одговор првог човека црно-белих Остоје Мијаиловића "дефицит у интелигенцији јер није разумео суштину питања чим је одговор на нешто што није тема".

"Добри српски домаћин који влада модерим технологијама попут друштвених мрежа, са друге стране не схвата суштину спорта - ривалство не подразумева мржњу. Одбијање да се прихвати одговорност је давање подршке свему ономе што је погрешно. Зрели, целовити и остварени људи прихватају одговорност и труде се да нешто мењају да буде боље. Недовршени карактери то не могу да ураде, јер немају менталних, моралних и људских капацитета да се носе са одговорношћу и нешто мењају (или не смеју)".

Даље се наводи да "такви само пливају у свом медиокритетском муљу у коме се најбоље сналазе".

"Ми део тог блата нећемо бити, нити желимо да нас неко увлачи у приче о буџетима, теоријама завере, утакмицама са којима немамо везе и које ће се тек одиграти. КК ФМП као српски клуб са скоро 10 српских репрезентативаца бивших и садашњих (у сениорским и млађим категоријама) само тражи одговор на питање - зашто је утакмица 5. кола АБА лиге коју је организовао КК Партизан била катастрофално организована. Поново", закључује се.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести