(ФОТО) КОШАРКАШ ДЕНИ АВДИЈА ПОРУЧИО:  Неке жртве САМ ПОЗНАВАО ЛИЧНО, тешко је ОСЛОБОДИТИ се тих фотографија из ГАЗЕ

Дени Авдија се огласио због свега што се дешава у Израелу
d
Фото: Printscreen/Instagram/deniavdia8

- Док овде играм кошарку, мисли ми се константно враћају на Израел. Претходне суботе, терористи Хамаса и Исламског Џихада су на 21 месту у Гази извршили нападе. Немилосрдно су убијали и клали невину децу, жене и старије људе - неке код куће, неке на журки док су славили на одмору. Прогањају ме слике жена, деце и старијих које одводе у Газу, где многи од њих завршавају трагично, што остаје урезано у мом сећању. То што лично познајем неке од жртава још више доприноси мојој боли - написао је Авдија на свом Инстаграму где га прати више од 200 хиљада људи и додао:

- Радим све што је до мене да озбиљност ситуације пренесем и на моје саиграче у Вашингтону, колегама из НБА и уопште заједници из Вашингтона. Најважнија је одбрана Израела. Тешко је ослободити се тих фотографија из Газе, где су људи изгубили живот, прогањају ме. Посвећен сам томе да упалимо светло у овом мрачном поглављу. Изражавам саучешће породицама оних чији су најмилији убијени или киднаповани. Молим се за све!.

Авдија је по доласку у НБА лигу, где је драфтован као девети пик од стране Визардса, позирао са српском и израелском заставом, а његов отац је већ изјавио да жали што не игра за нашу репрезентацију.

Дневник/Ало

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni (@deniavdia8)

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести