Гист: Звездина сезона биће за памћење

БЕОГРАД: Нови кошаркаш Црвене звезде Џејмс Гист изјавио је да се одлучио за црвено-бели дрес због Евролиге и жеље да осваја трофеје.
g
Фото: foto: kk crvena zvezda

Неркадашњи члан Партизана истакао је да је био веома узбуђен када је стигао позив из Београда и да је сигуран како је направио најбољи избор.

"Главни мотив доласка у Црвену звезду јесте што она наступа у Евролиги, али и не само то. Црвена звезда је тим који је увек конкурентан у борби за трофеје. Желео сам да следећи корак у каријери буде место где могу да уживам у кошарци. Играч сам који се храни енергијом и зато ми је веома битно да играм у средини где са трибина добијате невероватну подршку када год изађете на терен", рекао је Гист за клупски сајт.

Американац, који је претходних година у дресу Панатинаикоса пружао одличне партије, истиче да је притисак резултата неизбежан.

"Није битно где играте, увек ћете имати притисак да идете на победу јер нико не жели да губи. Мислим да ће ова сезона бити веома занимљива јер је ниво кошарке у Евролиги досегао невероватне висине“, каже Гист

„Међутим, нисам импресиониран именима играча, буџетима или атмосфером коју стварају медији. Лично ме одушевљава српски менталитет, Срби су веома поносан народ и рођени су борци. Тим је сачињен управо са таквим менталитетом и верујем ако сви будемо здрави да можемо да урадимо невероватне ствари ове сезоне. Са подршком навијача знам да ће ово бити сезона за памћење", истакао је Гист.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести