Големац: Против Звезде морамо да пружимо све што можемо

БЕОГРАД: Ако желимо да парирамо Црвеној звезди морамо да пружимо све што можемо у овом тренутку, рекао је тренер кошаркаша Цедевита Олимпије Јурица Големац уочи одложене утакмице 11. кола АБА лиге.
zvezda cedevita, kk crvena zvezda
Фото: Crvena zvezda mts

Ово ће бити први од два узастопна меча која ће два тима одиграти у само пет дана, с обзиром на то да је у недељу на програму одложени меч 24. кола у Љубљани.

"Обе екипе се боре за пласман у плеј-оф, тако да сам сигуран да нас чека занимљив меч. Ако желимо да парирамо Црвеној звезди у Београду, морамо да пружимо све што можемо у овом тренутку. Морамо да играмо фокусирано и физички и тактички, на највишем нивоу ако желимо да тријумфујемо", истакао је Големац за клупски сајт.

Центар Цедевита Олимпије Мајкл Хопкинс, који ове сезоне у регионалном такмичењу просечно бележи 10,6 поена и 6,8 скокова по мечу, истиче да је пред његовом екипом изузетно захтевна утакмица.

"Чека нас тежак тест, јер се лигашки део сезоне ближи крају. Обе екипе су направиле доста промена у саставу у односу на децембар и време када је требало први пут да се састанемо. Свесни смо да ћемо морати да играмо агресивно у одбрани и пођеднако ангажовано у нападу. Такође, мораћемо да будемо паметни и смањимо број изгубљених лопти", поручио је Хопкинс.

Цедевита Олимпија након 22 одигране утакмице заузима пето место на тебели, са скором 17 победа и пет пораза, док београдски црвено-бели уз исти број мечева имају две победе више и заузимају трећу позицију.

Утакмица између Црвене звезде и Цедевита Олимпије игра се сутра од 18 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести