Гуровић: Бољи смо од Италије, али ушла нам је вода у уши

БЕОГРАД: Бивши кошаркашки репрезентативац наше земље Милан Гуровић изјавио је данас да је репрезентација Србије незаслужено елиминисана са Европског првенства.
s
Фото: Youtube Printscreen

Србија је елиминисана у осмини финала Европског првенства, пошто је синоћ у Берлину поражена од Италије 94:86.

Гуровић је био члан шампионске генерације тадашње Југославије, која је са селектором Светиславом Пешићем освојила ЕП 2001. и СП 2002.

"Упали смо у летаргију у другом полувремену и сигуран сам да када бисмо данас поново одиграли ту утакмицу, да бисмо је добили са 20 разлике. Тај момак који нам је дао онолике тројке, ја не знам ни како се зове ни где игра. То му се десило јуче и вероватно никада више. Квалитетнија смо репрезентација од Италије, али ушла нам је вода у уши. Имали смо отворене шутеве, али нисмо их погађали", рекао је Гуровић за К1.

Он је истакао да је нашем националном тиму недостајао Милош Теодосић.

"Теодосић је врхунски играч и он и даље може да игра врхунски, и сигурно је да би нам помогао, али шта се то дешавало па га Пешић није позвао, то не знам и не желим да улазим у одлуке тренера. Сви момци су сјајни, али чини ми се да није било оног који би повукао екипу и рекао "Ајде". Код нас је то био Дејан Бодирога, зато је и био капитен. Иако је деловао мирно, увек је умео да нас промрда", казао је Гуровић.

Бивши репрезентативац истиче да не може тим да рачуна само на Николу Јокића.

"Јокића нико не може да чува, али и он је човек, није машина. Не може само на њега да се рачуна. Остали момци се нажалост нису исказали. Утакмице у групи нису биле права слика, јер Чешка, Пољска, Финска... нису нашег нивоа. Прегазили смо их као плитак поток. Када је наишла прва мало озбиљнија репрезентација, заказали смо", додао је он.

Гуровић је казао да су врхунски спортисти веома сујетни и да им веома ради его.

"То вам вероватно нико неће рећи, али ја хоћу. Сваки пораз тешко падне сваком спортисти. Ми се у репрезентацији приватно нисмо волели, али на терену смо били као браћа, јер смо сви имали исти циљ. Ми смо волели и да изађемо. Пеђа Стојаковић се захваљивао сплавовима на припремама. Мислим да ови момци сада то немају, да су легали у кревет у поноћ", казао је Гуровић.

Бивши кошаркаш Партизана Ратко Варда изјавио је да је тужан због пораза Србије од Италије.

"Најтеже је њима који су синоћ били на терену. Једноставно се нисмо снашли. Ја ћу превасходно као навијач, увек дати подршку играчима и стручном штабу. Лако је данас коментарисати", рекао је Варда за "К1".

Он је нагласио да репрезентација Србије има сјајне играче.

"Готово сви играју за евролигашке тимове. Немања Недовић је јуче недостајао, али нажалост готово је и изгубили смо. Душебрижници увек причају након пораза и ја не желим да им се придружим. Треба, чини ми се, у виду имати и ширу слику, све што се догађа са млађим селекцијама и то већ дуже време. Не смемо само говорити о ономе што се јуче догодило у Берлину", истакао је Варда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести