И Руси неће у најјачем саставу на Мундобаскет: Без Мозгова у Кини

Селектор кошаркаша Русије Сергеј Базаревич окупио је репрезентативце на припремама за Светски куп у Кини овог лета, али не све које је планирао.
bazarevic, epa
Фото: EPA (SEDAT SUNA)

На ширем списку од 18 играча нашло се и име НБА центра Тимофеја Мозгова, али је он саопштио да неће бити спреман да игра за национални тим у септембру.

Он је челнике руске кошаркашке федерације и селектора обавестио да је имао жељу да помогне репрезентацији, али да није физички спреман. Мозгов већ дуже време има озбиљних проблема са коленом, због чега је пропустио целу сезону. Он је прошлог јула из Бруклина прешао у Орландо, али за ту екипу није одиграо ниједан меч. Повреда колена, која је била велика мистерија за америчке лекаре, мучила га је још када је био члан Кливленда, од јануара 2015. до јуна 2016. године, а након бројних претрага и терапија које нису дале резултате, одлучио је прошле сезоне да напусти САД и врати се у Русију.

Мозгов је током претходних месеци радио са неколико руских доктора, што је донело побошљање, али још увек није на потребном нивоу форме, како би могао да помогне репрезентацији на Мундобаскету у Кини. Мозгов, који има 33 године, претходну деценију био је важан "шраф" руског тима, са којим је освојио две бронзане медаље - на Еуробаскету у Литванији 2011, и годину дана касније на Олимпијским играма у Лондону.

Русија ће на Мундобаскету у Кини, од 31. августа до 15. септембра, наступати у групи Б заједно са селекцијама Аргентине, Јужне Кореје и Нигерије.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести