Српски кошаркаш искључен због ударца главом

Српски кошаркаш Славен Чупковић, играч грчког Паниониоса, искључен је већ у четвртом минуту утакмице грчког првенства против екипе Кимиа, која је одиграна у недељу, након што је ударио главом противничког играча Сотириса Манолопулоса.
Slaven Cupkovic
Фото: Youtube Printscreen

Чарке између двојице крилних центара почеле су још од самог старта, а некада јуниорском прваку света, Чупковићу, који од ове сезоне игра за клуб из Неа Смирне (предграђа Атине), је након учесталих провокација „пао мрак на очи“ те је ударио главом Манолопулоса. 

За „набадање“  главом играча супарничког тима Чупковићу вероватно следи новчана казна, међутим,  још увек није познато да ли ће бити суспендован и на колико утакмица неће играти.

Како незванично сазнајемо, међуљудски односи у Паниониосу и нису баш најсјајнији, а клуб из Предграђа Атине тренутно је 13. на табели грчког првенства и бори се за опстанак, док је Кими осми. 

Славен Чупковић има 29 година и прошле сезоне играо је за Кими, али му Манолопулос (30) није био саиграч, јер је за поменути  клуб почео да игра од ове сезоне (2017/2018). Српски кошаркаш, већ неколико година игра у Грчкој, а пре Кимија био је члан Трикале и Ариса.

Славен Чупковић рођен је у Краљеву и својевремено је био члан младе репрезентације Србије која је 2007. године у Новом Саду освојила златну медаљу на У-19 Светском првенству. Младе кошаркаше тада је тренирао Мирослав Николић, а у тиму су још били и Милан Мачван, Мирослав Радуљица, Бобан Марјановић, Стефан Марковић, Марко Кешељ...

Ј. В.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести